В Україні за 5 місяців відновлено роботу 26 дошкільних закладів, які були закриті в минулі роки

В Україні за 5 місяців відновлено роботу 26 дошкільних закладів, які були закриті в минулі роки

18.06.13 19:51 0 954
Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул провів відеоселекторну нараду щодо розширення мережі дитсадків та підготовки закладів освіти до нового навчального року та опалювального сезону. Участь у нараді взяв заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк.

«Із 2010 року Урядом створено 223 тисячі місць у дошкільних навчальних закладах. Зокрема, за 5 місяців 2013 року створено ще 8 тисяч місць у дитсадках», - сказав Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул. «Уряд жорстко контролює виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України», адже ми всі розуміємо, що працюємо тільки задля наших дітей», - наголосив він та додав, що протягом 2013-2014 років Віктор Янукович поставив завдання створити ще 100 тис. місць у дитсадках.

Олександр Вілкул повідомив, що створення додаткових місць у дошкільних навчальних закладах відбувається, зокрема, за рахунок будівництва нових дитсадків та відновлення діяльності дошкільних закладів, які було закрито в минулі часи. За 5 місяців відновлено роботу 26 таких закладів. За цей же період створено 8 тисяч місць і найкраще спрацювали у Волинській та Одеській областях.

Цього року на базі шкіл створено вже 29 навчально-виховних комплексів: групи при діючих загальноосвітніх школах. Крім того, було відкрито 20 приватних садочків та додатково в уже діючих закладах запрацювало 213 нових груп.

Усього з 1 січня 2010 року було створено понад 1400 дошкільних навчальних закладів. Крім того, за цей період у функціонуючих навчальних закладах відкрито понад 3 800 нових груп.

«Ще одним напрямком в розвитку дошкільної освіти є створення електронної системи запису в дитячі садочки. Це – можливість для батьків записати свою дитину в чергу на вступ до дошкільного закладу через Інтернет», - сказав Олександр Вілкул.

З огляду на це, Віце-прем’єр-міністр поставив завдання створити Єдину базу даних в регіонах з реєстрації дітей у дошкільні заклади, яка дозволить більш ефективно контролювати кількість дітей, які знаходяться в черзі.

Щодо підготовки до нового навчального року та опалювального сезону, то увагу акцентували на стовідсотковому облаштуванні теплих внутрішніх санвузлів у школах до кінця поточного року. Окрім того, наголошувалось, що усі середні та дошкільні заклади мають до 1 вересня завершити ремонти та підготовку приміщень і систем опалення до роботи у осінньо-зимовий період.

 

 

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ