НАТО передає контроль над безпекою афганським силам

НАТО передає контроль над безпекою афганським силам

18.06.13 23:02 0 1029
Президент Афганістану Хамід Карзай заявляє, що збройні сили його країни перебирають керівництво за дотриманням безпеки в країні. Карзай привітав передачу повноважень від міжнародних сил афганській армії й афганській поліції на церемонії в Національному університеті оборони в Кабулі. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Це було одним із моїх найбільших бажань і прагнень. Радий, що як афганець і президент Афганістану я досягнув цієї мети – щоб афганські сили безпеки були під власним командуванням і на службі держави. Для народу Афганістану це великий день, коли він побачить своїх дітей, свою молодь, яка забезпечує захист свого життя і своєї країни», – сказав Карзай.

Він закликав до «позитивного зобов’язання» з боку Пакистану гарантувати довготривалий мир і стабільність у регіоні.

Тим часом у Дубаї агенція Reuters цитує неназваного афганського дипломата, який заявляє, що афганський протиурядовий рух «Талібан» планує відкрити контактний офіс у Катарі. Після церемонії Хамід Карзай заявив, що пошле представників до Катару для переговорів із «Талібаном».

Міністерство оборони Афганістану заявляє, що афганські війська незабаром виконуватимуть операції з безпеки у нестабільних регіонах на півдні й сході країни, де «Талібан» продовжує боротьбу. Зокрема, це провінції Гельманд, Кандагар, Хост, Пактія і Кунар.

Генсекретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен заявив, що нинішнім кроком «можна пишатися».

Попри передачу контролю афганським військам, близько ста тисяч міжнародних військових залишатимуться в Афганістані. Вони підтримуватимуть і тренуватимуть майже 350 тисяч афганських солдатів і поліцейських. Всі бойові частини іноземних сил із міжнародної коаліції мають залишити Афганістан до кінця 2014 року.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку відбулося ...
Наступна новина: Олег Блохін: "Подивимось на ...

КОМЕНТАРІ