Житомирщина: службі дільничних інспекторів – 90 років!

Житомирщина: службі дільничних інспекторів – 90 років!

18.06.13 21:08 0 1020
18 червня відбулися урочистості з нагоди 90-річчя від дня створення служби дільничних інспекторів за участю голови облдержадміністрації Сергія Рижука та голови обласної ради Йосипа Запаловського.

Служба дільничних інспекторів міліції є однією із найчисельніших як в цілому по Україні, так і в підрозділах внутрішніх справ області. на території Житомирщини 377 дільничних обслуговують майже 1700 населених пунктів області. Більшість інспекторів працюють у сільській місцевості, територія роботи кожного – до 15 сіл, а це близько 5,5 тисячі жителів. Саме дільничні щоденно спілкуються із населенням, здійснюють першочергові заходи щодо попередження та розкриття злочинів.

«Дільничні інспектори міліції - це служба, котрій постійно доводиться спілкуватися з людьми, захищати їх, юридично підтримувати. Партнерські стосунки міліції з народом є запорукою поліпшення не лише оперативної обстановки, а й авторитету правоохоронних органів у цілому. Тож, на дільничних, окрім виконання чималого переліку службових обов’язків, лежить велика моральна відповідальність за покращення думки населення про міліцію. Зміцнення правопорядку, захист прав та інтересів, життя і гідності громадян, профілактика злочинів та правопорушень, а також їх розкриття - це основне завдання дільничного», - сказав голова облдержадміністрації Сергій Рижук у вітальному слові.

Голова обласної ради Йосип Запаловський відзначив, що для посадовців органів місцевого самоврядування, представників депутатського корпусу місцевих рад надзвичайно важливою є співпраця із службою дільничних інспекторів міліції: «Спільно ми виконуємо важливу місію – забезпечуємо належні умови для повноцінного життєвого середовища людей та сприятливого мікроклімату в територіях».

Служба дільничних інспекторів міліції області є однією з кращих в Україні. Її представники постійно удосконалюють свою професійну майстерність, діляться набутим досвідом зі своїми колегами, запроваджують у повсякденну роботу найкращі позитивні напрацювання у сфері профілактики та запобігання злочинів і правопорушень.

Суттєву допомогу у профілактиці злочинності та охороні правопорядку органам внутрішніх справ надають громадські формування, яких в області функціонує 176. За допомогою громадських формувань затримано понад півтори тисячі правопорушників та розкрито 828 злочинів. Більш активно та результативно вони діють у містах Новограді-Волинському, Коростені, Ружині та Малині.

За сумлінне виконання службових обов’язків, значний особистий внесок у роботу по боротьбі із правопорушеннями і злочинністю, високий професіоналізм та з нагоди 90-річчя від дня створення служби дільничних інспекторів міліції нагороджено почесними грамотами облдержадміністрації Ігоря Дейнеку, Анатолія Корнійця, Дмитра Смика.

Окремо було нагороджено учасників конкурсу дитячого малюнку «Мій тато – дільничний інспектор міліції». Переможцями у віковій категорії від 6 до 10 років стали Тимофій та Софія Ковальчук, у категорії від 10 до 15 років – Оксана Шпортко.

За словами самих дільничних, найголовніше в їх роботі – це постійне проведення профілактичної роботи серед населення. А живе спілкування з людьми, обізнаність щодо того, хто проживає на ввіреній дільниці та чого і від кого слід очікувати, – це запорука успішності та результативності роботи.

Протягом лише поточного року дільничними інспекторами області особисто розкрито 741 злочин, що складає 28% від загальної кількості розкритих. По лінії економіки дільничними інспекторами розкрито 108 злочинів. Ще 66 осіб, що переховувалися від слідства та суду, розшукано.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ЄС і США на саміті ...
Наступна новина: Сербія і Косово обмінялися ...

КОМЕНТАРІ