Запрошуємо на «Ніч у Луцькому замку»

Запрошуємо на «Ніч у Луцькому замку»

19.06.13 08:45 0 999
Цьогоріч уже всьоме у нашому місті відбуватиметься арт-шоу під назвою «Ніч у Луцькому замку». Про особливості заходу та його програму під час прес-конференції розповіли міський голова Микола Романюк, його перший заступник Святослав Кравчук та начальник управління культури міської ради Тетяна Гнатів.

Микола Романюк зазначив, що організатором арт-шоу «Ніч у Луцькому замку» є Луцька міська рада. За його словами, на проведення заходу кошти з міського бюджету не виділяються. Цей захід дуже масштабний. Організаційними питаннями займається підприємець Олег Ющук. У проведенні заходу допомагають спонсори і партнери. Фінансову підтримку надають компанія «WOG» (генеральний партнер), торгова марка «Торчин», обласний благодійний фонд Ігоря Єремеєва «Волинська родина» та ПАТ «Теремно-хліб».

Микола Романюк вважає, що цей захід став уже традиційним і популярним. Тож запросив усіх відвідати арт-шоу «Ніч у Луцькому замку».

Святослав Кравчук додав, що «Ніч у Луцькому замку» вже давно знають за межами області. Це одна з тих родзинок, яка дає можливість гостям пізнати наше місто. Тому у цьому році знову проводимо цей захід. Міська влада займається питанням забезпечення благоустрою, дотриманням громадського порядку. На території Луцького замку чергуватимуть медичні працівники та рятувальники. Все робиться для того, аби забезпечити безпечний і якісний відпочинок для людей.

Він зауважив, що протягом багатьох років нам вдавалося провести цей захід на досить високому організаційному рівні, тож переконаний, що і в цьому році буде так само. Адже «Ніч у Луцькому замку» – це хороший іміджевий проект.

Про програму заходу та події, які очікують на лучан та гостей міста під час «Ночі у Луцькому замку», розповіла Тетяна Гнатів. За її словами, захід відбуватиметься у ніч з 29 на 30 червня. Початок дійства о 21 годині.

Тетяна Гнатів зазначила, що арт-шоу «Ніч у Луцькому замку» стало уже дуже популярним й набуло статусу міжнародного. Ним цікавляться люди з різних куточків України. За її словами, щороку фестиваль має свою родзинку. Цього року «Ніч у Луцькому замку 2013» проходитиме під гаслом – ніч контрастів, світла і вогню, історія у тривимірному просторі і часі. Буде багато сюрпризів і несподіванок.

Вперше під час арт-шоу на відвідувачів очікує - 3D відеоінсталяція «Містерія часу».

Тетяна Гнатів розповіла, що у цьогорічному - сьомому, проекті давню епоху відтворюватимуть театри стародавнього танцю «Belriguardo» (Польща) та «Джойссанс» (м.Київ), музичні гурти середньовічної музики «Euphorica» (Чехія), «Irdorath» (Білорусь), клуби історичної реконструкції «Паладін» (м.Львів) та «Аквітанія» і «Лучеськ» (м.Луцьк).

Крім того, містерію ночі доповнять театр вогню «К.О.Т» з Києва, світлоінсталяція «З глибини віків» (сучасна техніка малювання світлом відбуватиметься у церкві Іоана Богослова щогодини, з 22.00 до 01.00), а також театралізована подорож «Сходження до світла» у В'їзній вежі (щогодини, 22.00 - 01.00).

Вона зауважила, що сучасне музичне мистецтво представить молодий і популярний литовський гурт «Zalvarinis». Спеціальний гість «Ночі у Луцькому замку 2013», з яким лучани будуть зустрічати світанок - Ніно Катамадзе & Insight (Грузія).

Зі слів Тетяни Гнатів, Ніно Катамадзе виявила велике бажання взяти участь у нашому арт-шоу, про яке вона чула багато позитивних відгуків, хоча й у її концертному графіку нашого міста не було.

Незмінним, за її словами, у проекті залишається ярмарок майстрів народної творчості, середньовічні розваги, презентація напоїв і страв за давніми рецептами.

Святослав Кравчук зауважив, що важко залучати підприємців до ведення торгівлі на території замку. За його словами, вони не завжди хочуть брати участь у цьому. Однак, гості арт-шоу зможуть скуштувати страви у середньовічній таверні «Веселий Бурдюк» тощо.

Також він зауважив, що, на жаль, через обмеженість території замку не усі охочіі зможуть потрапити на арт-шоу. Він наголосив, що у перспективі хотілося б під час проведення «Ночі у Луцькому замку» задіяти можливості Замкової площі.

Довідково. Вартість квитка – 120 грн, у день заходу – 150 грн. Квитки продаються у касах Луцького замку та Палацу культури міста Луцька, тел. 723125, 724588. Бронювання квитків: 0663020757, 0961766321. Довідки за телефоном 722756.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку музей історії ...

КОМЕНТАРІ