Волинь: стан довкілля області в травні 2013 року – задовільний

Волинь: стан довкілля області в травні 2013 року – задовільний

19.06.13 13:25 0 914
Новоутворене в структурі ОДА управління екології та природних ресурсів, крім інших, покладених на нього обов’язків, веде постійні спостереження за екологічним станом на території Волині.

 

 

Так, стаціонарні спостереження за станом атмосферного повітря ведуться в м.Луцьк на 3-х постах по 8-ми забруднюючих речовинах: пил, окис азоту, двоокис азоту, двоокис сірки, окис вуглецю, двоокис вуглецю, фенол, формальдегід, а також радіоактивні речовини.

 

На метеостанції Світязь Шацького району спостереження здійснюються на діоксиди азоту та сірки. За шестирічний термін коливань середньомісячних концентрацій не спостерігалось.

 

На території області протікає багато річок, які належать до басейнів річок Західного Бугу та Прип’яті. Спостереження за станом водойм ведуться на 33-х створах. Кисневий режим річок у травні задовільний.

 

В області стабільна ситуація спостерігається і по радіаційному забрудненню. Середньомісячні та максимально разові значення гамма-фону спостерігаються в межах 6-12 мкР/год, залишаючись значно нижче рівня природного фону.

 

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині 22 ...
Наступна новина: У Тернополі пройде ...

КОМЕНТАРІ