Делегація від Волині на чолі із заступником голови облдержадміністрації Віталієм Карпюком з 17 по 20 червня перебуває у Федеративній Республіці Німеччина

Делегація від Волині на чолі із заступником голови облдержадміністрації Віталієм Карпюком з 17 по 20 червня перебуває у Федеративній Республіці Німеччина

19.06.13 11:02 0 958
Делегація від Волині на чолі із заступником голови облдержадміністрації Віталієм Карпюком з 17 по 20 червня перебуває у Федеративній Республіці Німеччина. У м. Франкфурт-на-Одері відбудеться Східноєвропейська конференція на тему: «Економічна співпраця без кордонів».

 

У складі делегації: голова Ківерцівської РДА Зіновій Колісник, начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Богдан Колісник, директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк, начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції ОДА Андрій Ломага, представники ТОВ "Українські органічні ресурси" Руслан Пєший та німецької фірми "Palletenfabrik Bassum" Андрій Тищенко.

 

Зокрема, завтра у рамках Конференції заплановані зустрічі її учасників з директором Центру по роботі з інвесторами Остбрандербурга Марком Kaппесом, оператором Всесвітнього торгового центру, Франкфурт (Одер) Слубіце, виконавчим директором Торгово-промислової палати Остбранденбурга з Гундольфом Шунке. У місті Айзенгюттенштадт ознайомляться з діяльністю сталеварного заводу ТзОВ «ArcelorMittal» та фабрикою з виробництва паперу АТ «Progroup».

 

19 червня в ході Східноєвропейської конференції заступник голови ОДА Віталій Карпюк презентує економічний потенціал Волинської області.

 

Цього ж дня відбудуться тематичні навчання у секціях, де головними темами будуть: «Транскордонна логістика і мультимодальність», «Потенціал, партнери та сфери для розвитку інтермодальної мережі зі Східною Європою», «Промислові підприємства у зоні конфлікту між Сходом та Заходом», «Рамкові умови та інфраструктура для інтермодальності між Сходом та Заходом», «Харчова промисловість: стан та перспективи однієї галузі» та інші.

Довідка про співробітництво Волинської області з ФРН. Упродовж січня-квітня 2013 року за результатами роботи суб’єктів господарської діяльності Волині на ринках 81 країни світу Німеччина була першим, як за величиною зовнішньоторговельного обороту діловим партнером області, так і з-поміж 26 країн ЄС, з якими область проводила комерційні операції. Частка ФРН у зовнішньоекономічних зв’язках регіону - 30,2%.

За цей період двосторонній товарообіг області з цією країною склав 174,1 млн дол. США. Структура експорту була сформована, в основному, з наступних позицій товарів: електричне устаткування (55,6% від сукупного експорту до Німеччини), механічне обладнання (32,3%), деревина і вироби з деревини (7,3%), одяг текстильний (3,3%). Значні експортні поставки до ФРН здійснювали ТзОВ "Кромберг енд Шуберт Україна", "КОМО-Експорт", "Модерн-Експо", ПАТ "СКФ Україна" .

 

У переліку імпортованих товарів переважали: транспортні засоби (83% від сукупного імпорту з цієї країни), полімерні матеріали, пластмаси (2,1%), механічні пристрої (4,5%), електричні машини і устаткування (2%), м’ясо та харчові субпродукти (1,9%), різні харчові продукти (1%).

 

Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій (акціонерний капітал), внесених в економіку області за весь період інвестування, на 1 квітня ц.р. сягнув 357,7 млн дол. США. При цьому, частка ФРН становить 5,2% від сукупних надходжень з-за кордону. Німеччина займає п’яту позицію серед 36-ти країн, з яких зафіксовано надходження інвестицій в економіку області.

 

Серед господарських структур, що найбільш ефективно працюють в регіоні, використовуючи німецький капітал, є: ТзОВ «Ліхтнер Бетон Україна» (надає послуги у будівельній індустрії), спільне українсько-німецько-італійське підприємство «Мінмат Ревербері» (здійснює випуск мінеральної вати), ТзОВ «Хан-Електробау Україна» (виробляє трансформатори для електронної промисловості); ТзОВ «Фелікс-Агро» та ПП «РТС-Агро» (вирощують с/г продукції).

 

 

 

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації

 

 

 

 
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ