Рятувальники застерігають: будьте обережними під час відпочинку на водоймах!

Рятувальники застерігають: будьте обережними під час відпочинку на водоймах!

19.06.13 11:03 0 975
Незважаючи на неодноразові застереження рятувальників щодо дотримання громадянами правил безпечної поведінки під час перебування на водних об’єктах в області мають місце трагічні випадки загибелі людей на воді. Тільки з початку року на водоймах Івано-Франківщини потонуло 9 мешканців краю, з них 1 дитина. Впродовж травня-червня місяців поточного року вода забрала життя 6 осіб.

Щоб попередити випадки загибелі людей на водних об’єктах, працівники Управління державної служби з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області проводять роз’яснювальну роботу серед населення на водоймах Прикарпаття. Так, минулих вихідних рятувальники навчали мешканців області правилам безпечної поведінки під час купання та під час перебування поблизу водойм. Щоб запобігти трагічним випадкам, працівники служби з надзвичайних ситуацій нагадали відпочиваючим до яких непоправних наслідків призводить нехтування елементарними правилами безпечної поведінки. Крім того, рятувальники вручили людям інформаційні листівки застережуючого характеру.

Управління ДСНС в області звертається до всіх мешканців краю з проханням бути обережними під час відпочинку поблизу водойм, дотримуватись відповідних правил безпеки життєдіяльності: не купайтеся в необладнаних, неперевірених місцях; уникайте води зі швидкою течією; не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах; не заходьте у воду в нетверезому стані; не запливайте далеко від берега; не пірнайте у воду з берегів водойм чи дерев; не влаштовуйте у воді ігри; дотримуйтесь правил безпечної поведінки під час катання на плавзасобах.

Шановні батьки: не залишайте малолітніх дітей без нагляду поблизу водойм.

Пам’ятайте: дотримання елементарних правил безпечної поведінки на воді дозволить вам приємно відпочити, не ризикуючи власним здоров’ям та життям і не перетворюючи відпочинок на небезпеку!

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Делегація від Волині на ...
Наступна новина: Викладач ХНУВС стала ...

КОМЕНТАРІ