В Івано-Франківську крок назустріч громадським ініціативам.

В Івано-Франківську крок назустріч громадським ініціативам.

19.06.13 08:20 0 779
Мало кому відомо те, що у нашому місті започатковано міський конкурс Проектів та програм розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства. Даний конкурс триває вже другий рік поспіль і кожного разу привертає до себе більшу увагу учасників.

Для мене, як депутата міської ради, даний конкурс важливий тим, що міська рада має можливість допомогти мешканцям, які організувалися в будинкові комітети, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, обслуговуючі кооперативи, покращити умови проживання у багатоквартирних будинках. За відсутності фінансової держаної підтримки зазначених форм самоорганізації громадян, ініційований депутатським корпусом конкурс є особливо актуальним. Переможці конкурсу мають можливість отримати кошти у розмірі до 20 тис. грн. за умови подання проекту на участь у конкурсі відповідно до встановлених вимог та перемоги в конкурсі.

В 2012 році переможцями першого міського конкурсу стало 13 будинкових комітетів, які здобуті кошти спрямували на ремонти під’їздів, підвальних сантехнічних систем, заміну вікон у під’їздах, ремонти дворової каналізації тощо. Успішний досвід першого конкурсу привернув увагу інших потенційних учасників, внаслідок чого міська рада збільшила обсяг фінансування на реалізацію другого міського конкурсу в 2013 році. Тож, в 2013 році переможцями другого міського конкурсу стало аж 34 будинкові комітети, ОСББ, обслуговуючі кооперативи, які мають змогу вирішити найбільш актуальні будинкові проблеми, зокрема: провести частковий капітальний ремонт фасаду будинку,

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Вінниці розпочався ...
Наступна новина: рятувальники транспортували ...

КОМЕНТАРІ