Олег Панькевич: "Ратифікація урядової угоди між Україною та Кіпром означала би продовження руйнації української економіки"

Олег Панькевич: "Ратифікація урядової угоди між Україною та Кіпром означала би продовження руйнації української економіки"

19.06.13 08:20 0 754
Проєкт постанови "Про ратифікацію Конвенції між Урядом України і Урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи та Протоколу до неї" не вирішує ані проблеми виводу грошей олігархів за кордон, ані проблему юридичної залежности багатьох українських суб'єктів господарювання від кіпрських офшорів, які є формальними власниками їхніх корпоративних прав, ані проблеми ухиляння від сплати в Україні податків, отриманих цими офшорами на території нашої держави. Про це 18 червня 2013 року заявив народний депутат України свободівець Олег Панькевич під час обговорення зазначеного документа.

Свободівець наголосив, що аналіз проєкту угоди, зокрема статей 7, 11, 13, 21 свідчить про те, що створені чи придбані українськими олігархами кіпрські підприємства і надалі залишаються номінальними власниками корпоративних прав більшости великих прибуткових підприємств України.

"Пропонована Угода, попри гарну назву, буде і надалі служити для вигоди тільки кільком десяткам сімей в Україні – тобто олігархам, що здобули мільярди, як правило злочинним шляхом, за рахунок зубожіння мільйонів українців. Проєкт закону, запропонований урядом, по суті не відрізняється від попереднього. Зміна власників українських підприємств і надалі відбуватиметься поза межами держави без сплати належної суми податків за відчуження корпоративних прав. Більше того, прибутки вітчизняних підприємств і надалі можна буде ховати на Кіпрі, сплачуючи кіпріотам податки в рази менші, ніж це передбачено в Україні.

Фракція Всеукраїнського об'єднання "Свобода" виступає проти ухвалення законів, які вигідні лише олігархам, законів, що руйнують економіку України. Ми виступаємо за денонсацію старої угоди від 20 жовтня 1982 року і проти ратифікації цього законопроєкту", – наголосив Олег Панькевич.

Прикметно, що лідер фракції комуністів активно виступав за ратифікацію угоди. Заступник голови Комітету з питань свободи слова свободівець Ігор Мірошниченко зазначив, що це – не випадковий збіг, адже телеканал комуністів "Гама" на 50% належить синам Петра Симоненка, а ще 50% зареєстровані в офшорній зоні на Кіпрі.

У підсумку обговорення депутати відхилили цей проєкт постанови. "За" проголосували 215 депутатів: 176 "регіоналів", 30 комуністів та 9 позафракційних.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Вінниці розпочався ...
Наступна новина: рятувальники транспортували ...

КОМЕНТАРІ