Для дошкільнят Рівненщині збільшуватимуть кількість місць у дитсадках

Для дошкільнят Рівненщині збільшуватимуть кількість місць у дитсадках

19.06.13 08:45 0 866
Півтори тисячі нових місць у дитячих навчальних закладах області планують створити цьогоріч. Про це на селекторній нараді під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула повідомив заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов. За його словами, нині в області діє 464 дошкільних навчальних заклади, в яких загалом виховується понад 37 тисяч дітей. Водночас п’ятирічки охоплені дошкільною освітою стовідсотково.

Разом з тим, зважаючи на те, що регіон — незмінний лідер в Україні за народжуваністю, влада постійно збільшує кількість місць у ДНЗ, зауважив Олексій Губанов. Зокрема, в краї дбають про відкриття нових дитячих садочків та груп, створення навчально-виховних комплексів на базі шкіл, а також відновлення діяльності закладів, які свого часу закрили через демографічну ситуацію.

Розуміючи важливість дошкільного виховання дітей, на якому акцентує Президент України, в області вже працюють над реалізацією нових соціальних ініціатив. Зокрема, Глава держави поставив завдання створити в Україні до кінця 2014 року не менше 100 тисяч нових місць для дошкільнят. Тож аби якомога більше малечі відвідувало садочки, за останні три роки в області подбали про забезпечення дошкільної освітою майже 2 тисяч маленьких жителів Рівненщини. А вже цьогоріч у краї відкрили один дитячий садок, три навчально-виховних комплекси, а також три групи в уже діючих закладах, виконуючи таким чином президентські ініціативи.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку музей історії ...

КОМЕНТАРІ