На Рівненщині випускників шкіл зорієнтували на вибір професії

На Рівненщині випускників шкіл зорієнтували на вибір професії

19.06.13 13:15 0 838
Цьогоріч найлегше буде вступити до вишів України, котрі готують фахівців з електроніки, енергетики, машинобудування, а також інформатики та обчислювальної техніки. Про це йшлося на розширеному засіданні персонального штабу «Вступна кампанія 2013» під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Олексія Губанова. Так, збільшено держзамовлення на підготовку кадрів з технічних спеціальностей. Зокрема, потреба у фахівцях з ІТ-технологій зросла вдвічі. Водночас зменшився попит на підготовку журналістів, юристів, економістів-міжнародників, а також менеджерів з маркетингу.

Саме технічні професії будуть затребувані через 5 років, переконані освітяни Рівненщини. Адже нині державне замовлення формується у точній відповідності з потребами ринку праці. А саме на врегулюванні механізму щодо працевлаштування молоді акцентує Президент України Віктор Янукович.

Тим часом вступна кампанія, яка стартує вже з 1 липня, має пройти чесно, прозоро і без порушень, наголосив заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов. Тож на Рівненщині створили спеціальний штаб, який контролюватиме її перебіг.

Довідково: цьогоріч в області налічується 9 тисяч 540 випускників одинадцятих класів (це майже на 920 менше, ніж торік), 14 тисяч 114 учнів закінчили 9 класів та майже 5 тисяч - професійно-технічні заклади. Вони можуть продовжити навчання у 34 ВНЗ, а також 25 ПТНЗ, які працюють на Рівненщині.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Житомирі міліціонери ...

КОМЕНТАРІ