В Тернополі червоні лінії в Центрі не зачеплять архітектурні пам’ятки

В Тернополі червоні лінії в Центрі не зачеплять архітектурні пам’ятки

19.06.13 08:20 0 915
План розміщення червоних ліній в Центрі Тернополя презентував заступник начальника управління містобудування, архітектури та кадастру Данило Чепіль.

Червоні лінії – одна зі складових генплану міста. Інша картографічна складова – плани зонування територій.

«Картографічні матеріали генплану визначають території житлової, громадської, промислової, перспективної забудови, можливі зміни цільового призначення, території парків тощо. Основне завдання – встановлення меж, які можна захищати на рівні Кабміну, забираючи їх у ближніх населених пунктів. Так, наприклад, ми претендуємо на територію ближніх сіл - Великих Гаїв та частину промислових зон Гаїв Гречинських та Білої, - зазначив Данило Чепіль. - Плани зонування території роблять на все місто, плани червоних ліній – на окремі ділянки. В центральній частині міста потреби по новому розробляти детальний план території не потрібно – будівництво тут особливо вести нема де. Тому розроблено план червоних ліній – межі між територією забудови та територією вулиць. Те, що потрапляє в забудову, можна ремонтувати, проводити надбудови.»

План червоних ліній міська рада замовила в розробника Генплану - державного науково-дослідного інституту проектування міст «Дніпромісто». Червоні лінії визначали статусом важливості споруд, розміщених на них. Тому одні лінії вужчі, інші ширші.

Вони встановлюються лише для магістральних вулиць. В їх межі входять будівлі, які мають заглиблені фундаменти. Магазини та кіоски вздовж вулиць Планом червоних ліній не регулюються.

«Подібний План червоних ліній ще радянського зразка у міськради був за 1981 рік – згідно нього ми мали б завалити пів міста, - додає Данило Чепіль. - Для визначення зношеності будинків враховується інформація про об’єкт, рік будівництва, історико-опорний архітектурний план, визначається, чи є він пам’яткою архітектури. Щоб залишити цінний об’єкт, вулиця може звужуватися втому місці, де він стоїть. Аварійні, напіваварійні та занепадаючи будівлі не реставруватимемо, оскільки через кілька років вони зруйнуються».

До першого вересня червоні лінії будуть розроблені для усіх мікрорайонів міста.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Вінниці розпочався ...
Наступна новина: рятувальники транспортували ...

КОМЕНТАРІ