В Тернополі діабетикам безкоштовно роздадуть глюкометри

В Тернополі діабетикам безкоштовно роздадуть глюкометри

19.06.13 08:50 0 784
За оцінками медиків, цукровий діабет називають хворобою століття. У Тернополі на цю недугу хворіють 6 тисяч людей, тисяча з них – важкохворі. Саме для людей з важкою формою цукрового діабету завдяки допомозі ГО «Шлях до майбутнього» в Тернополі безкоштовно роздаватимуть глюкометри.

«Важкохворі діабетики потребують постійного контролю за рівнем цукру в крові. Тому ці апарати є для таких людей вкрай необхідними. Завдяки співпраці з ГО «Шлях до майбутнього» місту передали 500 глюкометрів. Відділом охорони здоров’я прийнято рішення, що кожній з лікарень залишать по 15, решту віддадуть людям», - зазначив міський голова Сергій Надал.

Начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення міськради Ростислав Левчук наголосив, що місто отримало половину апаратів від потреби, однак рятує ситуацію те, що значна кількість людей мають власні апарати. Таким чином глюкометрами забезпечені усі потребуючі.

«Апарати для вимірювання цукру в крові знаходитимуться на балансі центру медико-санітарної допомоги. Разом з соціальними службами буде складено список людей, які отримають їх в користування під розписку. При визначенні претендентів враховуватимуть соціальний стан пацієнта та ступінь розвитку хвороби. Існують домовленості з громадською організацію щодо продовження такої співпраці. Тому не виключено, що згодом місто отримає ще партію глюкометрів», - зазначив Ростислав Левчук.

Вартість одного глюкометра – 250 гривень. Апарати прості в користуванні. Розрахунок рівня цукру в крові займає всього шість секунд, вміщує пристрій в пам’яті результати п’ятисот вимірювань.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку музей історії ...
Наступна новина: Оксана Федорович: Відкриття ...

КОМЕНТАРІ