У Тернополі пройде Олімпійський День

У Тернополі пройде Олімпійський День

19.06.13 13:30 0 917
В рамках відзначення 100-річчя створення Міжнародного Олімпійського Комітету, у Тернополі пройде Олімпійський День. Про це, та про інші заходи, присвячені розвиткові спорту йшлося на перс-конференції заступника голови ОДА Петра Гоча та начальника управління фізкультури і спорту ОДА Ігоря Підгайного.

Як розповів Петро Гоч, легкоатлетичний пробіг та інші заходи з нагоди Олімпійського дня відбудуться в Тернополі в п’ятницю, 21 червня.

Заходи з нагоди Олімпійського дня відбуватимуться на Театральному майдані, який з 15 години перетвориться на велетенський спортивний майданчик. У програмі - показові виступи та змагання з різних видів спорту.

Так, на борцівському килимі, який облаштують з лівого боку майдану, своє мистецтво демонструватимуть спортсмени з греко-римської, вільної боротьби, фрі-файту, панкратіону, карате, дзюдо.

Поруч на боксерському рингу виступатимуть боксери та кікбоксери. З правого боку площі будуть встановлені майданчики для флорболу та ЮКО. Гратимуть тут також у футбол та стрітбол.

За хорошої погоди, будь-який бажаючий зможе взяти участь у сеансах одночасної гри з шахів та шашок, пограти в настільний теніс чи спробувати свої сили у армспорті та гирьовому спорті. Ці види будуть розгорнуті на алеях Театрального скверу.

А на основному майданчику біля театру пройдуть показові виступи із велотріалу, кендо, аеробіки, а також буде проведена олімпійська вікторина. Дещо далі, на бульварі Шевченка, проходитимуть показові виступи скейтбордистів та ролерів.

Наймолодших учасників свята організатори запрошують до участі у конкурсі малюнків на олімпійську тематику, а також до змагань на дитячих велосипедах.

Але кульмінацією Олімпійського дня звичайно стане легкоатлетичний пробіг, який стартує о 17 годині. Дистанція – 600 метрів, старт – з правої сторони Театрального майдану, на перетині з вулицею Грушевського.

«Запрошую усіх тернополян та гостей міста долучитися до участі у цьому заході», - сказав Петро Гоч.

Окрім масового старту, пробіг буде проведено серед таких вікових груп, як діти 7-8 та 9-10 років, юнаки та дівчата 11-12, 13-14, 15-18 років, чоловіки та жінки 19-29, 30-49 років та 50 років і старші. До участі у змаганнях суддівська колегія допускатиме лише за наявності довідки про стан здоров’я. Початок реєстрації бажаючих на участь у змаганнях – о 16 годині. Усі учасники пробігу отримають відповідні Сертифікати про участь у цій непересічній спортивній акції.

Очікується також, що участь у дійстві, і власне у пробігу, і в церемонії нагородження переможців, візьмуть відомі тернопільські спортсмени-олімпійці, чемпіони та призери всеукраїнських та міжнародних змагань.

Організатори Олімпійського дня переконані, що ця подія стане в Тернополі справжнім святом спорту, здоров’я та гарного настрою.

«Цей захід є ще одним кроком у справі популяризації фізичної культури. Це актуальне завдання, важливість якого розміє керівництво держави, спрямовуючи зусилля не лише на популяризацію спорту, підтримку здорового способу життя але й на будівництво спортивної інфраструктури. Як наголошує Президент України Віктор Янукович, саме це є одним із пріоритетів державної політики України», - підсумував заступник голови ОДА Петро Гоч.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь: стан довкілля ...
Наступна новина: Чернігівщина: На сесії ...

КОМЕНТАРІ