Петро Гоч: Йдеться про комплексний розвиток спортивної інфраструктури у межах області

Петро Гоч: Йдеться про комплексний розвиток спортивної інфраструктури у межах області

19.06.13 13:05 0 770
Про перспективи розвитку футболу області йшлося на прес-конференції за участю заступника голови ОДА Петра Гоча та начальника управління фізкультури і спорту ОДА Ігоря Підгайного.

«Футбольний клуб «Нива» здобув путівку у Першу ліку. А це абсолютно інший рівень, інше бачення перспектив розвитку футболу в нашій області, - каже Петро Гоч. - Коли голова облдержадміністрації Валентин Хоптян рік тому говорив про перспективи виходу команди у Першу лігу, то були люди, які ставилися до цього скептично. Хтось не вірив, сумнівався, критикував. Але команда зібралася. Своє завдання виконала. Той, хто мав можливість бути на стадіоні 16 червня бачив, з яким піднесенням футбольними вболівальником була сприйнята ця подія».

Спілкуючись з журналістами заступник голови обласної державної адміністрації зазначив, що «Нива» є командою професійною, яка має свої завдання. Однак, вважає Петро Гоч, якщо футбол в області не буде розвиватися на рівні дитячого чи аматорського, то цей вид спорту не матиме великої перспективи на Тернопіллі.

«Саме тому голова облдержадміністрації ініціює створення в Тернопільській області «Академії футболу». Під це вибрана земельна ділянка, зроблений проект. Концепція «Академії» передбачає, що в ній впродовж року виховуватиметься 5 груп дітей, віком від 12 до 18 років, по 20 осіб в групі», - розповів заступник голови ОДА.
Проживатимуть діти на території тренувальної бази, яку планується спорудити поруч з майбутніми 6 футбольними полями: 1 – зі штучним покриттям, 1 – у вигляді стадіону, 4 – тренувальні. Навчатимуться вихованці в сусідньому населеному пункті.

«Мені видається, що завдяки реалізації цього проекту ми зможемо підготувати нових зірок українського футболу, які принесуть славу не лише Тернопільщині та ФК «Нива», але й всій нашій державі», - переконаний Петро Гоч, підкреслюючи, що такі заходи відбуватимуться в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України». - Коли ми говоримо про розвиток спорту, то в соціальних ініціативах Глави держави передбачено відновлення діяльності спортивних майданчиків. Бо відновити Тернопільський стадіон - це дуже правильно. Але якщо ми не подбаємо про ремонт і утримання тих спортмайданчиків які знаходяться в кожному селі, то ми не можемо казати про виконання тих завдань, які Президент ставить перед нами. Тому, власне, йдеться про комплексний розвиток спортивної інфраструктури у межах області».

Прикладом такої роботи Петро Гоч назвав відновлення впродовж останніх двох років у кожному районному центрі місцевих стадіонів.

«Все це дало поштовх для розвитку фізичної культури та спорту. І, якщо у 2010 році в чемпіонаті області по футболу брало участь 9 команд, то вже минулого - 22. Минулого року Чемпіонат України з футболу серед вищих навчальних закладів виграла команда з Хмельниччини, а вже цього року – футбольна команда «Буревісник» Кременецького обласного гуманітарно-педагогічного інституту імені Тараса Шевченка», - каже заступник голови ОДА.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Дільничних ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ