На Тернопільщині у Збаразькій райраді "регіонали" поділили бюджетні кошти, "забувши" про проблеми району

На Тернопільщині у Збаразькій райраді "регіонали" поділили бюджетні кошти, "забувши" про проблеми району

19.06.13 08:05 0 1031
14 червня 2013 року на сесії Збаразької райради, ігноруючи регламент і закон "Про місцеве самоврядування", депутати від Партії регіонів на власний розсуд розподілили кошти району. Найбільше протестів викликали дії "регіоналів" щодо внесення змін до районного бюджету: депутати-свободівці наполягали, щоби з приводу кожної статті було окреме голосування, проте до націоналістів не дослухалися.

Як наголосив очільник фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Збаразькій райраді Юрій Дмитришин, прикриваючись зарплатами для бюджетників, "регіонали" протягнули рішення про фінансування силових структур, ремонт вестибюлю райради, на оплату кошторисної документації для ремонту міського стадіону. Потрібну кількість голосів для дерибану бюджетних коштів додали й деякі опозиційні депутати.

"Ми виступили проти такого підходу до справи. "Свобода" – єдина фракція, яка не голосувала за місцевий бюджет, тому що не було справедливого розподілу коштів на потреби сіл у районі. "Регіонали" взагалі ігнорували факти, які ми озвучували під час засідання. Керівники місцевих установ просять спрямувати бодай крихту фінансування на ремонт шкіл, бібліотек, садочків, а депутати від Партії регіонів і деяких опозиційних партій кинули понад 200 тисяч на міліцію, прокуратуру, податкову, ремонт вестибюлю райради і т.п. Більше того, вони побоялися, щоби громадськість дізналася про цю сесію. Розпорядження про її скликання було підписане за 3 дні до самого зібрання. Бюджетна комісія не працювала, а інформація в ЗМІ про сесію з'явилася того ж дня, коли й відбувалося засідання", – повідомив свободівець Юрій Дмитришин.

Націоналіст додав, що депутати-свободівці звертатимуться до прокуратури з вимогою скасувати рішення сесії та покарати винних, які не забезпечили проведення сесії відповідно до законів України і регламенту ради.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопіль: подяка ...

КОМЕНТАРІ