На Хмельниччині відбулась семінар-нарада з питань виконання заходів пожежної, техногенної безпеки, цивільного захисту об’єктів будівництва та посилення відповідальності у сфері містобудування

На Хмельниччині відбулась семінар-нарада з питань виконання заходів пожежної, техногенної безпеки, цивільного захисту об’єктів будівництва та посилення відповідальності у сфері містобудування

19.06.13 08:00 0 1068
18 червня у гарнізонному клубі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області відбулась семінар-нарада з проектувальниками, будівельниками, ліцензіатами, які надають послуги протипожежного призначення з питань виконання заходів пожежної, техногенної безпеки, цивільного захисту об’єктів будівництва та посилення відповідальності у сфері містобудування.

Перед проведенням семінар-наради учасники мали змогу взяти участь у виставці новітніх приладів протипожежного призначення.

Основна мета зібрання – відпрацювання механізму системної взаємодії та контролю за додержанням та виконанням вимог, передбачених стандартами, нормами й правилами, під час проектування, будівництва, реконструкції, розширення і технічного переоснащення та капітального ремонту підприємств, будинків, споруд і інших підконтрольних об'єктів.

Нарадою головував заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Леонід Гураль, який у вступному слові довів до присутніх загальний стан справ у будівельній галузі Хмельниччини та зосередив увагу на важливості дотримання заходів пожежної та техногенної безпеки задля забезпечення будівництва об’єктів, які згодом не будуть нести загрозу життю та здоров’ю подолян.

Начальник Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області Борис Болібрух у свою чергу зазначив, що на сьогоднішній день максимально спрощені дозвільні процедури, умови будівництва та прийняття об’єктів в експлуатацію. Поле діяльності у сфері будівництва та проектування максимально відкрито як для організацій так і для фізичних осіб. Разом із тим, неволодіння нормативною базою в цілому, у тому числі з питань цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки, призвело до того, що значна частина об’єктів проектується, будується та приймається в експлуатацію з численними порушеннями вимог будівельних норм та правил. Такий стан на об’єктах будівництва призводить до суттєвого зниження рівня безпеки на об’єктах області тому й постала нагальна необхідність проведення даної наради саме в такому форматі.

На семінарі також розглянуті питання стосовно змін в законодавстві щодо здійснення архітектурно-будівельного контролю, порядку видачі дозволів на виконання будівельних робіт, прийняття в експлуатацію об’єктів та порядок проведення комплексної державної експертизи. До присутніх доведено вимоги нормативних документів щодо забезпечення протипожежного захисту об’єктів цивільного та промислового призначення на стадіях проектування та будівництва, впровадження сучасних технологій пожежної безпеки в будівництві та порядок проведення експертизи проектної документації з монтажу та влаштування засобів протипожежного захисту.

Крім того, на нараді були озвучені основні проблемні питання в галузі будівництва на стадіях проектування, зведення та здачі в експлуатацію об’єктів громадського призначення та з масовим перебуванням людей, адже недоліки та прорахунки у сфері забезпечення безпеки можуть коштувати найціннішого – людського життя.

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ