Аби покращити умови роботи дільничних, на Рівненщині відкрили два опорних пункти

Аби покращити умови роботи дільничних, на Рівненщині відкрили два опорних пункти

19.06.13 09:17 0 1048
Цьогоріч служба дільничних інспекторів міліції святкує 90 років від дня створення. Поважна дата красномовніша за усі чинники та показники, адже вона є свідченням своєї необхідності та важливості в системі органів внутрішніх справ як підрозділ, який безпосередньо наближений до громадян, першим надає руку допомоги, першим протидіє злочинності, виконує роль психолога та педагога. Адже сучасний дільничний нині виконує місію універсального солдата.

Тому і керівництво УМВС, і влада прикладає чимало зусиль, аби покращити умови для дільничних інспекторів міліції. Зокрема, у суботу, 15 червня, два дільничних пункти міліції урочисто відкрили на Березнівщині, а саме в селах Яринівка та Малинськ. Відтепер місцеві шерифи працюватимуть в умовах підвищеної комфортності.

— Дільничний перш за все повинен бути зразком та взірцем того села, тієї дільниці, на якій він працює та живе, — ділиться із журналістами заступник начальника УМВС полковник міліції Олег Берест. — Тому що до нього йдуть люди, вони беруть з нього приклад. А дільничний інспектор на своїй території — начальник міліції. Він вирішує всі питання, які ставить перед ним громада. До нього йдуть і вдень, і вночі. Він повинен бути завжди на посту і повинен бути готовим до прийняття будь-якого рішення.

— Основна умова ефективної роботи дільничного інспектора — надання допомоги та обладнання дільничних пунктів міліції, — продовжує Олег Берест. — Дуже добре, коли дільничний проживає на території тієї сільської ради, яку обслуговує. Адже у випадку негараздів, доки він доїде за 20-40 кілометрів, то може статися непоправне. Однозначно він повинен жити на території сільської ради.

Задоволений і сам винуватець свята, а саме Вадим Довгалюк, дільничний інспектор міліції Березнівського РВ, який отримав у Малинську гарно облаштований пункт.

— Новозбудований дільничний пункт міліції слугуватиме для прийому громадян, буде відображати також і обличчя міліції, — ділиться Вадим Довгалюк. — Особисто для мене як для працівника міліції велика честь приймати громадян у таких умовах. Дільничним інспектором працюю уже майже півтора року. Про свій вибір не шкодую, відчуваю, що це моє. Родина підтримує та розуміє. Робота дільничного інспектора зобов’язує більшу частину свого часу проводити на адміністративній дільниці, яку я обслуговую, а не за місцем свого проживання. Тож, такі умови доволі складні для сімейного життя. Однак, рідні ставляться до моєї роботи з терпінням та підтримкою. Звісно, що одного бажання мало. Потрібно з усмішкою йти на роботу і повертатися додому з усмішкою. Це, на мою думку, найголовніше. Якщо цього не буде, то й робота не складеться. Я бажаю усім їхати на свою дільницю зі сподіванням, що там чекають хороші люди, сприятлива ситуація і бажаю почувати себе там, як удома, — каже дільничний.

— Люди різні, і кожен дає оцінку діяльності міліціонера. Однак ми робитимемо усе можливе для того, щоб люди нам довіряли і побачили, що міліція служить державі і народу, — розповідає начальник УМВС генерал-майор міліції Василь Лазутко. — Цей дільничний пункт і інші, які ми відкриваємо, сприяють взаємодії міліції з органами місцевого самоврядування.

— Великих складнощів у цьому немає. Головне — проаналізувати та оцінити ситуацію. Я вважаю, що у будь-якому селі можна знайти приміщення для організації елементарної роботи дільничного інспектора, — впевнено каже Ігор Павлович, голова Березнівської РДА. — Для того, щоб робота дільничного інспектора чи будь-якої людини була ефективною, треба перш за все створити умови для такої роботи, а вже затим вимагати й результат. У подальшому ми плануємо презентувати кращому дільничному інспектору району автомобіль. Проаналізуємо показники роботи і визначимо кращого.

До такої думки дослухається і начальник Березнівського райвідділу міліції Олександр Таргоній:

— Безперечно, нам у цьому допомагала громадськість, ми акумулювали свої зусилля, зверталися до місцевої громади. І люди просто ставилися з розумінням, тому що знають, що це не особисто комусь, а це для усієї громади. Ми створили всі умови для роботи дільничного інспектора міліції, щоб він мав можливість гарно працювати, маючи свою дільницю, маючи свій комфортний кабінет. Ми таку діяльність будемо продовжувати, щоб у кожному селі, у кожній сільській раді створити всі належні умови для роботи дільничного інспектора, адже це лише додасть наснаги, тоді він зможе працювати і приносити користь людям і громаді. Більша частина мого життя була пов’язана із роботою дільничного інспектора міліції. Я понад 10 років життя віддав цій професії і знаю, що дільничний — він як лікар, він має бути помічником у всьому. Він має надавати послуги громадянам. Він має бути серед людей, повноцінною одиницею громади. Лише тоді він буде справжнім дільничним.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільщина: у ...
Наступна новина: У Львові під час медичної ...

КОМЕНТАРІ