Житомирські міліціонери свято бережуть пам'ять колег, які загинули під час виконання службових обов'язків

Житомирські міліціонери свято бережуть пам'ять колег, які загинули під час виконання службових обов'язків

19.06.13 14:19 0 852
Напередодні Дня служби дільничних інспекторів міліції керівництво обласного Управління МВС, Коростенського міськвідділу та мер міста зустрілися з батьками загиблого в травні 2010 року дільничного Сергія Березюка.  Правоохоронці висловили родині глибоку повагу та співчуття й  разом вшанували його пам’ять.

Того фатального вечора 25-річний Сергій разом з другом повертався додому. Поблизу магазину правоохоронець помітив групу п’яних чоловіків, які голосно і брутально лаялись. Дільничний уже знав цю компанію: на заробітчан з Харківщини, які працювали на місцевому будівництві, уже неодноразово скаржилися місцеві жителі. Пройти повз Сергій не міг.

Гурт з сімох чоловіків був налаштований агресивно і зауваження дільничного про дотримання громадського порядку вони сприйняли войовниче. Словесний діалог переріс у  бійку. В руках у одного з них з’явився ніж…

Коли за викликом продавчині прибула слідчо-оперативна група, нападники вже втекли. Сергій був ще при свідомості та зміг повідомити колегам про обставини події. Хлопця доставили до лікарні, однак врятувати молоде життя не вдалося.

Цього ж вечора було затримано нападників. Згодом судом молодика, який завдав фатальних ножових поранень дільничному, було засуджено до 12 років позбавлення волі.

У 2010 році Указом Президента України старшого дільничного інспектора міліції Коростенського міськвідділу УМВС України в Житомирській області лейтенанта міліції Березюка Сергія Васильовича за мужність і самовіддані дії, виявлені під час виконання службового обов'язку, нагороджено орденом «За мужність» III ступеня. На жаль, посмертно. 

- Ми промовляємо батькам нашого загиблого колеги слова глибокої шани, - розповідає начальник УМВС України в Житомирській області Анатолій Лазарев, - низький уклін їм за те, що виховали справжнього чоловіка, мужнього та справедливого. Важко передати усю глибину болю і смутку, але ми намагаємося разом з родиною, що втратила єдиного сина, розділити їх горе та всіляко підтримати.

Працівники міліції постійно навідуються до родини Березюків, надають посильну допомогу. їм подарували необхідну побутову техніку. А потім усі разом вирушили до могили Сергія, де вклонилися та поклали квіти до пам’ятного обеліску, що увічнив пам'ять про мужнього правоохоронця. На кладовищі за спокій душі загиблого було відправлено молебень.

Ім’я Сергія Васильовича Березюка навічно вписане в Книгу пам’яті української міліції.

         СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: На Полтавщині міліціонери ...

КОМЕНТАРІ