На Харківщині під час проведення операції

На Харківщині під час проведення операції "Інтелект" правоохоронці закрили 4 підпільних цехи

19.06.13 19:20 0 794
Під час проведення цільової оперативно-профілактичної операції «Інтелект» працівниками Державної служби по боротьбі з економічними злочинами ГУМВС України в Харківській області зареєстровано 17 кримінальних проваджень.

Оперативні заходи проводилися на території регіону протягом тижня. Головною метою операції стало відпрацювання суб’єктів ринку інтелектуальної власності з метою викриття правопорушень, пов’язаних з виробництвом та розповсюдженням контрафактної аудіовізуальної продукції, фальсифікованих товарів з незаконним використанням товарних знаків відомих вітчизняних та зарубіжних виробників.

За результатами проведених заходів правоохоронцями Харківщини зареєстровано 17 кримінальних проваджень. Викрито 4 факти порушення авторського права, 9 фактів незаконного використання знаків для товарів та послуг а також 4 факти незаконного обігу компакт-дисків.

Під час проведення операції «Інтелект» працівники підрозділів БЕЗ викрили незаконну діяльність 4 підпільних цехів та перекрили 3 канали поставки контрафактної продукції.

Так, працівниками СДСБЕЗ Фрунзенського РВ міста Харкова зібрано матеріал у відношенні приватного підприємця, який налагодив в підпільному цеху виготовлення трикотажних виробів з використанням знаків відомих світових спортивних брендів «Adidas», «Reеbok» та «Nike».

В ході санкціонованого обшуку виробничого цеху правоохоронці вилучили 4 одиниці обладнання та майже 2000 лейб з незаконно нанесеними знаками для товарів і послуг вищеозначених фірм на загальну суму понад 100 тисяч гривень. Вказані товари та обладнання приєднані до матеріалів кримінального провадження в якості речових доказів. Виготовлену таким чином фальсифіковану продукцію приватний підприємець реалізовував оптом на території торговельного центру „Барабашово”, а також через мережу Інтернет.

За вказаним фактом слідчими органами відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 229 (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України.

В Балаклійському районі працівники СДСБЕЗ виявили аналогічний злочин, коли звичайний фальсифікат недобросовісний підприємець прикривав логотипом відомої зарубіжної торгівельної марки. Так, правоохоронцями складено матеріал у відношенні місцевого мешканця, який у складському приміщенні виготовив суміш (клей) та в подальшому розфасував її у мішки, марковані торговою маркою "Henkel" "Ceresit CM - 11".

Наприкінці травня працівники міліції затримали вказаного громадянина під час спроби реалізації підробленої продукції. У нього вилучено 786 мішків фальсифікату загальною вагою 18 тонн та вартістю понад 100 000 гривень. Весь товар наразі направлений на відповідне дослідження до експертів-криміналістів.

За вказаним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження, кваліфікувавши дії зловмисника за частиною 1 статті 229 Кримінального кодексу України. Вчинення такого виду кримінального правопорушення передбачає покарання як у вигляді штрафних санкцій, так і позбавлення волі на строк до двох років з конфіскацією відповідної продукції, обладнання і матеріалів, як спеціально використовувались для її виготовлення.

ВЗГ ГУМВС України

в Харківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ