У Вінниці розпочався семінар щодо підготовки експертних лабораторій до акредитації за міжнародними стандартами

У Вінниці розпочався семінар щодо підготовки експертних лабораторій до акредитації за міжнародними стандартами

19.06.13 08:15 0 818
На базі Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС розпочав роботу семінар з якості Експертної служби МВС України. В його роботі беруть участь керівники експертних центрів з 17 областей України.

У відкритті семінару взяли участь губернатор Вінницької області Іван Мовчан, начальник Експертної служби МВС України полковник міліції Дмитро Жидков, представник Департаменту юстиції США Террі Міллс, начальник УМВС у Вінницькій області генерал-майор міліції Віктор Русин. Учасники семінару познайомилися з технічною базою Вінницького центру, яка є однією з найкращих в Україні.

Такі навчальні семінари відбуваються рамках міжнародної програми ІСІТАР Департаменту юстиції США з підвищення кваліфікації органів кримінального розслідування. В його рамках старший радник програми Террі Міллс здійснюватиме інспектування Вінницького експертного центру - вивчатимуться наявність відповідного обладнання, рівень підготовки фахівців.

Террі Міллс відзначив високий рівень Вінницького експертного центру, разом з тим, повністю оцінити якість роботи експертного підрозділу можна буде після проведення декількох інспектувань. Головне ж завдання міжнародної програми - знайти шляхи покращення розвитку експертної служби, підняти професійний рівень фахівців.

Вінницький підрозділ увійшов до п’яти експертних центрів, які одні з перших в Україні приступили до виконання міжнародної програми ІСІТАР, - зазначив начальник Експертної служби МВС України Дмитро Жидков. – Вінницький експертний центр має усі умови для того, аби працювати в подальшому по цій програмі. Це дасть можливість на високому рівні готувати експертизи, підвищувати кваліфікацію експертів, отримувати необхідне обладнання. Стовідсоткова об’єктивність експертиз - це допомога громадянам у захисті їх прав, імідж нашої служби та правоохоронних органів.

Переконаний, що міжнародний досвід дасть можливість модернізувати службу, підняти якість експертних досліджень, це надзвичайно важливо для Вінниччини, адже за цим стоїть довіра людей до правоохоронних органів, – зазначив голова вінницької облдержадміністрації Іван Мовчан.

- Зі вступом нового КПК основною доказовою базою вини злочинців є експертні дослідження, відтак їх міжнародна сертифікація – це суттєвий крок вперед, проведення на більш високому рівні експертиз. Наш експертний центр проводить дослідження ДНК та в сфері новітніх технологій для шести областей України. Ми будемо розширяти технічне оснащення, впроваджувати нові експертні дослідження, адже це суттєва допомога у розкритті злочинів, - підсумував начальник УМВС у Вінницькій області Віктор Русин.

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль: подяка ...
Наступна новина: Члени постійної комісії ...

КОМЕНТАРІ