На Львівщині міліціонери затримали неповнолітніх

На Львівщині міліціонери затримали неповнолітніх "церковних" злодіїв

19.06.13 08:45 0 843
Працівники патрульної служби Стрийського міського відділу міліції спільно з працівниками Державної служби охорони припинили злочинну діяльність групи неповнолітніх, які обкрадали храми на території Стрийського району.

Першу крадіжку працівники Моршинського райвідділу міліції зареєстрували наприкінці лютого цього року. Зловмисникам вдалось винести з храму скриньку для пожертв майже з тисячею гривень. Тоді виявити злодіїв не вдалось, хоча крадіжки зі святинь не припинялись. До цієї гучної справи, окрім правоохоронців, долучилась і громадськість. Однак, спритникам якийсь час таки вдавалось оминати ті церкви, де були виставлені засідки.

Так, уночі проти 11 червня 24-річний Василь, який проживає навпроти Храму Покрови Божої Матері, що у місті Моршин, близько другої години вийшов покурити на балкон та почув звук розбитого скла.

– Я звернув увагу, що якийсь хлопець пробігав повз церкву. Почекав п’ять хвилин – він знову пробіг. Тоді я подзвонив у відділення міліції. Через п’ять хвилин вийшов на вулицю зі своїми друзями та разом з працівниками міліції затримали двох хлопців, - розповів Василь.

Відтак, завдяки небайдужості громадян, а також професійним діям досвідчених працівників міліції та держохоронців, «на гарячому» вдалося впіймати групу неповнолітніх зловмисників, які тривалий час своїми ганебними вчинками непокоїли місцевих жителів.

Як з’ясували охоронці правопорядку, зловмисники проникали в приміщення церков через віконні шибки, якщо двері сакральних будівель не піддавались злому. Розбиваючи віконне скло, правопорушники з легкістю проникали у приміщення святинь. Всі троє – учні 9-го класу місцевих загальноосвітніх шкіл. Здебільшого цікавили злодюжок гроші зі скарбничок, щоправда, в одній з церков вони прихопили ще й пляшку вина. Наразі слідчі встановлюють загальну суму викраденого.

За словами начальника Моршинського відділення міліції підполковника міліції Зиновія Плечія, факти обкрадання храмів внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Наразі проводяться усі необхідні слідчі та оперативно-розшукові заходи. Попередньо з’ясовано, що троє неповнолітніх причетні до десяти епізодів обкрадання святинь, розташованих на території району. Під час здійснення кримінального провадження за ознаками ст.185 Кримінального кодексу України будуть встановлені всі обставини крадіжок та ролі, відведені кожному з учасників цього злочину.

Принагідно зазначимо, що впродовж 2013 року на території Львівської області було зареєстровано понад 20 крадіжок із церков. Найбільше кримінальних правопорушень даної категорії скоєно на території Стрийського, Жидачівського та Червоноградського районів.

ВЗГ ГУМВС України

у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку музей історії ...

КОМЕНТАРІ