На Харківщині викрито наркомана, який займався колекціонуванням зброї

На Харківщині викрито наркомана, який займався колекціонуванням зброї

19.06.13 08:55 0 718
Днями працівники міліції Харківського райвідділу міліції отримали інформацію про те, що 32-річний мешканець одного з селищ  пристрастився до наркотиків, які, до того ж, сам і виготовляє. Правоохоронці навідалися до оселі молодого чоловіка, щоб перевірити оперативні дані.

Огляд помешкання господаря підтвердив наявність у ньому наркотичних засобів та специфічних пристосувань для їх вживання.

Працівники міліції вилучили близько 6 грамів подрібненої сухої речовини, схожої на коноплю. Зі слів підозрюваного, наркотики він вживав сам та не мав наміру їх збувати.

Під час огляду домоволодіння правоохоронці звернули увагу на те, що хазяїн будівлі крім наркотиків захоплюється ще й зброєю. Його колекція вразила міліціонерів. Вона складається з переробленої пневматичної гвинтівки ІЖ – 60 з оптичним прицілом для стрільби дробом калібру 4,5 мм, самопалу, який чоловік сам виготовив з дерева та залізної трубки, арбалету з 8 стрілами та мачете з довжиною леза близька 42 см. До арсеналу холодної зброї також увійшло десять ножів та 4 кортика.

Для чого чоловікові знадобилася така кількість зброї, належить з’ясувати слідчим органам. Сам він пояснює наявність такого арсеналу своєю пристрастю до колекціонування. У вільний час чоловік із задоволенням вдосконалював можливості своїх експонатів, тобто займався переробкою зброї.

Наразі весь арсенал та наркотичні засоби вилучені і направлені на дослідження до експертів-криміналістів. Її результати дадуть змогу правоохоронцям визначити міру відповідальності підозрюваного за вчинене ним кримінальне правопорушення.

Наразі слідчими райвідділу відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Покарання за даний вид злочину – до 3 років тюремного ув’язнення.

ВЗГ ГУМВС України

в Харківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ