Ювілей служби житомирські шерифи зустріли з визнанням кращими в державі

Ювілей служби житомирські шерифи зустріли з визнанням кращими в державі

19.06.13 19:26 0 936
На урочистих заходах з нагоди 90-ї річниці від Дня створення служби дільничних інспекторів міліції, що пройшли в УМВС України в Житомирській області, правоохоронці відзначили кращих та визначили завдання на майбутнє. З професійним святом народних міліціонерів привітали особисто голови обласної державної адміністрації та обласної ради, керівництво Житомирського міськвиконкому, громадських організацій, а також ветерани служби.

Служба дільничних інспекторів міліції завжди була універсальною, зважаючи на чисельність її завдань. Однак поважний ювілей, що відзначають у червні народні міліціонери – це не просто свято, а ще одна можливість переосмислити зроблене та визначитись із пріоритетами роботи. це реальна й конкретна допомога людям, відзначив на урочистостях з нагоди 90-річчя створення підрозділу начальник УМВС України в Житомирській області Анатолій Лазарев.

- Одним із найкращих прикладів роботи дільничних інспекторів міліції Житомирщини стало надання допомоги населенню під час погіршення погодних умов взимку та навесні цього року. Саме дільничні інспектори міліції одними з перших рятували людей в близько 200 населених пунктах Житомирщини, звільняючи їх із снігової пастки, доставляючи продукти у найвіддаленіші населені пункти, дійсно рятуючи людей, які опинилися в надзвичайних ситуаціях. Загалом правоохоронці практично допомогли близько 1,5 тисячі жителям області.

Житомирщина може пишатися своїми дільничними інспекторами. У січні 2013 року помічник дільничного інспектора Олевського райвідділу міліції Дмитро Сівковський до приїзду пожежних витягнув із задимленої квартири двох дівчаток, віком 3 та 11 років. А нещодавно на Всеукраїнському конкурсі дільничних інспекторів переможцем визнано співробітника Романівського райвідділу міліції Юрія Камінського. А це свідчить про високий професіоналізм правоохоронців нашого краю.

на Житомирщині 377 дільничних обслуговують майже 1700 населених пунктів області. Більшість з них працюють у сільській місцевості і на кожного з них приходиться до 15 сіл, а це понад 5,5 тисяч жителів, з якими дільничний щоденно спілкується. Адже головна оцінка його роботи - це не цифри, а думка та ставлення людей.

Сучасному дільничному інспектору міліції потрібно бути обізнаному у багатьох галузях: викривати наркоділків та затримувати квартирних злодіїв, захищати майно громадян і ставати на перешкоді грабіжникам, розбороняти розбишак та влагоджувати сімейні сварки. Цей перелік можна продовжувати досить довго. Адже дільничний інспектор повинен мати універсальні особисті якості: бути і юристом, і психологом, і порадником, а інколи - і рятувальником.

- Дільничний інспектор, який працює за покликанням, - захищає, підтримує населення, будує з ним партнерські стосунки, - зауважив голова обласної держадміністрації Сергій Рижук. – Він є головним індикатором роботи міліції. Органи державної влади готові підтримати правоохоронців у цих їх завданням для досягнення спільної мети – розбудови правової держави.

Продовжив привітання голова Житомирської обласної ради Йосип Запаловський, який відзначив значне покращення співпраці між органами місцевого самоврядування, обласною радою та УМВС, запевнивши присутніх у подальшій підтримці ініціатив Управління, спрямованих на покращення правопорядку в області.

У залі було багато теплих слів вітань та нагороджень від Житомирської облдержадміністрації, обласної ради та мерії. Святковим наказом УМВС України в області було відзначено нинішніх інспекторів та їх старших колег.

Окремо нагородили учасників конкурсу дитячого малюнку «Мій тато – дільничний інспектор міліції», переможцями якого у віковій категорії від 6 до 10 років стали житомиряни Тимофій та Софія Ковальчук, а у категорії від 10 до 15 років – жителька Любарського району Оксана Шпортко.

Не забули правоохоронці у свято й про тих колег, хто загинув на бойовому посту. Напередодні Дня служби дільничних інспекторів міліції керівництво обласного Управління МВС, Коростенського міськвідділу зустрілися з батьками загиблого в травні 2010 року дільничного Сергія Березюка. Правоохоронці висловили родині глибоку повагу та співчуття й разом вшанували його пам’ять, а також передали необхідну побутову техніку.

Тож, шановні дільничні інспектори міліції Житомирщини, ветерани цієї служби, вітаємо вас з професійним святом. Нехай кожен день у вашому житті буде світлим та радісним, а доля щедрою на добрі справи та подарунки, міцного здоров’я, сімейного добробуту та успіхів в роботі.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Харківщині під час ...
Наступна новина: Департамент ДАІ та ...

КОМЕНТАРІ