Керівник розвідки США: програми стеження зірвали понад 50 терактів

Керівник розвідки США: програми стеження зірвали понад 50 терактів

19.06.13 20:29 0 905
Таємні програми стеження за телефонним зв’язком та інтернетом у США відвернули чи допомогли відвернути понад 50 можливих терористичних актів у більш як 20 країнах, починаючи з часу терактів 11 вересня 2001 року, заявив директор Агентства національної безпеки США генерал Кіт Алеґзандер. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Виступаючи на слуханні в комітеті у справах розвідки Палати представників, він сказав, що один із таких зірваних терактів був націлений на фондову біржу Нью-Йорка.

За його словами, таємні програми стеження, про які стало відомо позаминулого тижня, повністю ґрунтуються на чинному законодавстві і здійснюються під наглядом судів і Конгресу.

Минулого тижня директор АНБ виступав зі схожою заявою в Сенаті, але там не конкретизував кількості відвернених завдяки цим програмам терактів.

Критики цих програм, які викрив колишній аналітик приватної компанії, що за контрактом працювала для АНБ, Едвард Сноуден, засуджують їх як такі, що порушують право на недоторканність приватного життя.

Агентство національної безпеки США нині перебуває під тиском після цих викриттів про таємні програми американської влади стеження за даними про телефонні розмови через мережі принаймні однієї з найбільших телефонних компаній у США, а також за діями в інтернеті, які здійснюють через мережі дев’яти великих інтернет-компаній США іноземні громадяни з-поза меж країни.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Китаї повідомили про ...
Наступна новина: Пуйоля знову прооперували

КОМЕНТАРІ