В Луцьку музей історії судової справи запрошує на екскурсію

В Луцьку музей історії судової справи запрошує на екскурсію

19.06.13 08:48 0 943
У п’ятницю, 21 червня, у рамках проекту «Екскурсоводи у відпустці» відбудеться безкоштовна екскурсія до Музею становлення судової справи на Волині. Екскурсію проведе керівник музею Підгайна Оксана Миколаївна. Взяти участь у ній може кожен охочий. Нагадаємо, що проект має на меті ознайомлення лучан з історичною спадщиною міста, збільшення інтересу до краєзнавства завдяки щотижневим тематичним екскурсіям. Збір учасників екскурсії – о 15.45 перед головним входом до Апеляційного суду Волинської області (вул. Червоного Хреста, 10).

Музей розпочав свою роботу у грудні 2011 року, однак досі маловідомий серед лучан. Експозиція складається з 12 розділів, які розповідають про історичні періоди становлення судової влади від періоду Київської Русі ХІ століття та «Руської правди» до сучасності. Учасники екскурсії прослідкують вплив зміни суспільного та політичного устрою на функціонування судових органів різних часів. Суред музейних експонатів – копії та оригінали документів про роботу суду, про керівників та працівників судів у відповідні історичні періоди.

Увага! У зв’язку з особливостями роботи Апеляційного суду у Волинській області учасникам екскурсії необхідно мати документ, що посвідчує особу. Детальніша інформація у Центрі туристичної інформації та послуг, або за телефоном 723419.

У рамках проекту «Екскурсоводи у відпустці» щотижня відбуваються тематичні екскурсії Луцьком у виконанні відомих жителів міста. Пропозиції та запитання можна надсилати на електронну адресу info@visitlutsk.com.

Довідка:

Проект «Екскурсоводи у відпустці» було започатковано влітку 2012 року. У його рамках протягом літнього періоду відбуваються тематичні екскурсії, авторами яких є громадські діячі, журналісти, краєзнавці, письменники, митці. Проект має на меті поширення інформації про маловідомі факти з історії Луцька серед його мешканців та туристів, покращення іміджу міста.

Цього року лучани вже відвідали екскурсію драматичним театром, дізналися більше про німецьких колоністів, поспілкувалися про луцького шістдесятника Костя Шишка, потрапили за куліси лялькового театру, відвідали стадіон «Авангард».

Екскурсії розпочинаються щосуботи о 16.00, або у зазначений у анонсі час. Теми та орієнтовний маршрут екскурсій анонсуватимуться на туристичному сайті Луцька VisitLutsk.com та сторінці у Facebook facebook.com/pages/VisitLutskcom.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Перелік питань, що будуть ...

КОМЕНТАРІ