На Тернопільщині медичне обладнання – для сільської амбулаторії

На Тернопільщині медичне обладнання – для сільської амбулаторії

19.06.13 12:10 0 791
У рамках реалізації соціальних ініціатив Порезидента голова облдержадміністрації Валентин Хоптян вручив медичне обладнання Камянківській сільській лікарській амбулаторії Підволочиського району.

Раніше, аби мати змогу користуватися багатофункціональним ліжком, інвалідними візками чи ходунками хворим необхідно було звертатися аж у районний центр. Тепер своєрідний пункт для прокату цього обладнання буде відкрито у сільській амбулаторії.

Виступаючи перед мешканцями Камянок, голова облдержадміністрації розповів про завдання, які ставить центральна виконавча влада задля підвищення якості надання медичних послуг. Очільник області окреслив основні напрями цієї роботи, просив приділяти більше уваги роботі лікарів на селі, розповів про новинки і досягнення.

Зокрема, у кількох населених пунктах області успішно зарекомендував себе телекомунікаційний зв'язок сільських амбулаторій зі спеціалістами Тернопільської обласної клінічної лікарні.

Валентин Хоптян висловив невдоволення, що у Камянках такого звязку наразі немає. Він поставив завдання місцевій владі до пятниці виправити ситуацію. Допомогти сільській амбулаторії зголосився директор ТОВ агрофірма «Медобори» Лука Антонюк.

– в державі, з ініціативи Президента України Віктора Януковича, здійснюється модернізація системи надання населенню медичних послуг, – наголосив Валентин Хоптян. – Метою реформи є створення сучасних умов для роботи медиків та лікування пацієнтів. Це велика і напружена робота і вона матиме успіх, якщо нам вдасться об’єднати зусилля влади, бізнесу та громадськості».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Викладач ХНУВС стала ...
Наступна новина: ІХ Український ...

КОМЕНТАРІ