ІХ Український муніципальний форум

ІХ Український муніципальний форум

19.06.13 12:11 0 928
У місті Ялті (АР Крим) відбувся ІХ Український муніципальний форум, проведений в рамках Проекту USAID «Діалог», який реалізує Асоціація міст України.

Серед почесних гостей засідання – голова Верховної Ради України Володимир Рибак, народні депутати України.

Урядові структури на Форумі представляли: перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Г.Семчук, перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі А.Максюта, заступник міністра фінансів С.Рибак, Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг В.Саратов, заступник Голови Державної казначейської служби Г.Лега.

Участь у роботі форуму взяли близько 250 міських голів з усіх областей України, в тому числі делегація з Волинської області. Очолювала делегацію Волинського РВ АМУ виконавчий директор Ірина Самойленко. Волинь на Форумі представляли Лілія Єлова, начальник управління фінансів та бюджету Луцької міської ради, Наталія Ковальчук, секретар Горохівської міської ради, Богдан Іус, Локачинський селищний голова, Афган Алієв, Рожищенський міський голова, Василь Бондар, Камінь-Каширський міський голова.

Головною метою Форуму було налагодження співпраці для формування спільної позиції державної влади та Асоціації міст України у питаннях розвитку місцевого самоврядування, реформування законодавства, розв’язання конкретних проблем забезпечення життєдіяльності територіальних громад.

Робота Форуму відбувалася в тематичних робочих групах, які працювали паралельно.

* «Бюджетне забезпечення реалізації повноважень органів місцевого самоврядування»;

* «Житлово-комунальне господарство»;

* «Місцевий економічний розвиток територіальних громад».

Проблеми та пропозиції з їх вирішення, висловлені учасниками засідань робочих груп, будуть узагальнені в Аналітичному центрі АМУ та надіслані у відповідні міністерства.

На завершення Дня Діалогу міські голови прийняли за основу проект Звернення до керівництва держави щодо вирішення проблемних питань місцевого самоврядування.

Волинське регіональне відділення

Асоціації міст України (291-330)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Яремчанська міська рада: ...

КОМЕНТАРІ