Луцьк: питання щодо розширення пільгових категорій громадян, які матимуть право їздити безкоштовно у маршрутних таксі міста розглянуть на засіданні виконкому у липні

Луцьк: питання щодо розширення пільгових категорій громадян, які матимуть право їздити безкоштовно у маршрутних таксі міста розглянуть на засіданні виконкому у липні

20.06.13 08:30 0 985
На шнє засідання виконавчого комітету вносилося питання «Про внесення доповнення до рішення виконавчого комітету від 05.12.2012 № 817-1 «Про пільгові категорії громадян, яким додатково надаватимуться пільги при здійсненні перевезень пасажирів в автобусах на міських маршрутах в м. Луцьку у 2013 році». Документ підготовлений постійною комісією міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту. Доповідачем з цього питання виступив депутат міської ради Андрій Осіпов. Він зауважив, що вносить доповнення до рішення виконавчого комітету, яким визначається перелік категорій осіб, що можуть безкоштовно їздити у маршрутних таксі, згідно з яким таке право надається дітям війни.

Свою точку зору з цього питання висловили й представники громадської організації, яка об’єднує у своїх лавах людей цієї категорії. Вони зауважували, що в інших містах діти війни мають право на безкоштовний проїзд у маршрутних таксі.

Директор департаменту соціальної політики Лариса Боярин наголосила, що у Луцьку є більше 15 тисяч громадян, які мають статус «дитина війни». Однак, частина з цих людей мають й інші статуси. У разі прийняття такого рішення додатково право на безкоштовний проїзд отримають у маршрутних таксі більше 8500 громадян. Крім того, у такому випадку цим правом зможуть скористатися й мешканці й з інших населених пунктів, які мають такий статус.

Лариса Боярин зазначила, що вони вивчали досвід інших міст України у цьому питанні. В окремих містах дійсно діти війни мають право на безкоштовний проїзд у маршрутках, однак там є певні обмеження. Зокрема, за її словами, це або визначена кількість осіб, які мають право одночасно безкоштовно їхати в автобусі, або обмежено час, з якого по який таке право надається.

Заступник міського голови Тарас Яковлев зазначив, що з розумінням ставиться до їхньої вимоги, однак прийняття такого рішення може призвести до розбалансування транспортної системи міста. За його словами, необхідно буде збільшувати кількість маршруток. Він наголосив, що таких громадян перевізники возитимуть безкоштовно. Держава не завжди вчасно відшкодовує кошти за перевезення пільгових категорій населення. Тарас Яковлев зауважив, що через деякий час після ухвалення рішення про доповнення списку осіб, що можуть безкоштовно їздити у міських маршрутках, дітьми війни, перевізники звернуться до міської влади з вимогою підвищити вартість проїзду у маршрутних таксі, адже вони будуть змушені якось перекривати свої збитки.

За його словами, діти війни мають право на безкоштовний проїзд у міському електротранспорті. На його переконання, тролейбусна мережа міста досить розвинута і люди мають можливість доїхати до всіх соціально-важливих об’єктів Луцька.

Перший заступник міського голови Святослав Кравчук зауважив, що у нас є й інші пільгові категорії громадян, які можуть претендувати на отримання безкоштовного проїзду у маршрутних таксі. За його словами, необхідно врахувати й ці моменти. Він переконаний, що це питання необхідно вирішувати комплексно. Найкращим виходом з ситуації було б запровадження адресної допомоги, тоді усе було б справедливо і таких ситуацій не виникало б.

Свої точки зору з цього питання висловили члени виконкому Юрій Бондарук, Михайло Щур, Ірина Констанкевич, Юрій Вербич, Григорій Пустовіт.

Зрештою міський голова Микола Романюк запропонував відкласти розгляд цього питання до другого засідання виконавчого комітету у липні місяці. А поки ж він запропонував довивчити це питання. За його словами, усі громадяни пільгових категорій рівні. Він переконаний, що й діти війни заслуговують на право безкоштовного проїзду у маршрутних таксі. Тому необхідно напрацювати відповідний проект документа та знайти у цьому питанні компромісне рішення, аби усі були задоволені.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львівщина: в Трускавці ...

КОМЕНТАРІ