Луцьк: члени профільної комісії заслухали звіт про роботу управління містобудування та архітектури міської ради

Луцьк: члени профільної комісії заслухали звіт про роботу управління містобудування та архітектури міської ради

20.06.13 09:51 0 964
У ній взяли участь секретар міської ради Григорій Пустовіт, депутати міської ради Олександр Семенюк, Іван Смоленг, Андрій Разумовський та Сергій Волик. Затвердивши порядок денний, депутати перейшли до розгляду питань.

Спочатку розглянули зміни до рішення міської ради від 17.12.2010 № 2/12 «Про затвердження Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Луцька». Секретар міської ради Григорій Пустовіт пояснив, що частина змін – технічна, яка пов’язана із зміною назв структурних підрозділів міської ради. Наголосив на тому, що необхідно, аби попередній розгляд матеріалів щодо кандидатури на присвоєння Звання відбувався на засіданні всіх постійних комісій Луцької міської ради, а перед сесією на спільному засіданні постійних комісій міської ради приймався висновок щодо єдиної кандидатури на присвоєння Звання. Члени комісії підтримали запропонований проект рішення.

Також розглянули питання щодо затвердження детального плану житлового кварталу - району вулиць Чехова, Клима Савура, Задворецької та проспекті Волі у місті Луцьку. Начальник управління містобудування та архітектури міської ради Юрій Казмірук пояснив, що таке рішення обумовлене необхідністю впорядкування зазначеного житлового району. Повідомив, що територія площею 40 га, на ній, за умови реконструкції, можна заселити близько 17 тис. населення. За словами Юрія Казмірука, там вже була проведена виїзна нарада за участю міського голови, й цей проект відповідає Генеральному плану забудови міста. Тож депутати підтримали запропонований проект рішення.

Начальник управління містобудування та архітектури міської ради прозвітував членам комісії про роботу управління. Зокрема, повідомив, що Луцьк має новий Генеральний план забудови міста. За його словами, вже є напрацювання щодо плану зонування території міста. «Робота налагоджена оперативно. Тож найближчим часом буде представлений проект зонування нашого міста», - зазначив він. Також є розробки детальних планів територій міста Луцька, управлінням були підготовлені проекти щодо благоустрою прибудинкових територій, вулиць, скверів нашого міста. Нагадав, що цього року чинна законодавча база зумовила внести зміни до Положення про управління містобудування та архітектури. Мова йде про новостворену службу містобудівного кадастру та моніторингу. Члени комісії взяли інформацію до відома.

Окрім цього, депутати розглянули питання щодо звернення до Кабінету Міністрів України та Центральної виборчої комісії, подання прокурора м. Луцька «Про скасування рішення виконавчого комітету міської ради від 03.04.2013 № 207-6 «Про розміщення підприємцем Серватович Б.В. тимчасової споруди та умови її функціонування» та окреслили план роботи комісії на 2-ге півріччя. Опісля завершили засідання постійної комісії.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Донеччині затримано ...
Наступна новина: На Житомирщині горів ...

КОМЕНТАРІ