В Луцьку капітальний ремонт проспекту Перемоги на завершальному етапі

В Луцьку капітальний ремонт проспекту Перемоги на завершальному етапі

20.06.13 11:51 0 2075
Міський голова Микола Романюк інспектував хід робіт з ремонту дорожнього покриття на вулицях Луцька.

Учасники заходу мали змогу оглянути як відремонтували вулиці Володимирську і Полонківську, подивитися на процес ремонту проспекту Перемоги та моста через річку Стир на вулиці Карпенка-Карого.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що на вулиці Володимирській проведено поточний ремонт. Він наголосив, що там де було багато ям, вирізали великі карти, адже це надійніше і відремонтовані відрізки дороги не так швидко руйнуються.

«На вулиці ж Полонківській повністю переклали дорожнє покриття, тому що дорога була в дуже поганому стані, а рух тут доволі інтенсивний рух. Велике навантаження припадає на осінь, коли на цукровий завод вантажівки возять буряки. Тут залишилось нанести дорожню розмітку».

Потому Микола Романюк разом із журналістами ознайомилися з ходом ремонту моста через річку Стир на вулиці Карпенка-Карого. Зараз тут перекрита одна смуга руху автомобілів. Працівники підприємства «Мостозагін № 60» здійснюють підготовчі роботи. Тут будуть встановлювати деформаційні шви, а це є основою всіх робіт. Після цього вкладатиметься асфальтне покриття. Роботи виконуватимуться поетапно, спочатку зроблять одну смугу, а потім іншу. Повністю закрити міст неможливо, адже тут - об’їзна дорога і рух транспорту досить інтенсивний.

Директор департаменту ЖКГ Іван Кубіцький зауважив, що ремонт моста проводитиметься комплексно. Тут планують відремонтувати тротуари, освітлення та парапети. За його словами, вартість робіт становитиме 976 тисяч гривень. Він зауважив, що роботи планують завершити за 1,5-2 місяці.

Крім того, Микола Романюк проінспектував ремонтні роботи, які тривають і на проспекті Перемоги. Голова наглядової ради групи «ЛАД» Юрій Ольховий поінформував, що тут зроблено профілювання та вирівнювання дорожнього покриття, замінено 28 люків на самонівеляційні, розпочато влаштування верхнього шару щебенево-мастиковим асфальтобетоном. За його словами, це дуже хороший матеріал, який нині використовують для ремонту доріг державного значення. Аналогічне покриття зроблене на вулиці Станіславського, після зими воно збереглося у хорошому стані. Вперше щебенево-мастиковий асфальтобетон у Луцьку було використано в 2002 році під час ремонту проспекту Волі.

Юрій Ольховий повідомив, що цей матеріал на 20-25 % дорожчий порівняно зі звичайним асфальтом. Однак, він і надійніший.

Міський голова Микола Романюк зауважив, що «після зими проспект Перемоги був у жахливому стані. На цій вулиці, напевно, найінтенсивніший рух у місті, тому було прийнято рішення зробити тут капітальний ремонт із застосуванням найсучасніших технологій, щоб через рік її знову не латати».

Роботи заплановано завершити до суботи, 22 червня. На капітальний ремонт проспекту передбачено 2,3 млн грн державної субвенції.

Довідково.

Станом на 19.06.2013 проведено ремонт дорожнього покриття на вулицях: Городецька, Стефаника, Винниченка, Рівненська, Полонківська, Яровиця, Паркова, Богдана Хмельницького, Словацького, Кривий Вал, Заповітна, Даргомижського, Ковельська, Володимирська, Глушець, Тополева, Космонавтів, проспекті Волі, перехрестях: вул. Рівненська - пр. Відродження, вул. Рівненська-вул. Задворецька.

Зараз триває ремонт дорожнього покриття на пр. Перемоги, вулицях Сенаторки Левчанівської, Горького, Нікішева, Говорова, проспектах Соборності, Молоді, на мості через р. Стир на Карпенка-Карого, Івана Франка (станція швидкої медичної допомоги) та ремонт тротуарів на меморіальному комплексі «Вічна Слава».

Про це повідомили у Луцькій міській раді

Читайте також: Часто бывают случаи, что нужен совет, как и из каких стройматериалов сделать ремонт в квартире или в вашем доме? На сайте Мастер КВАртирного Ремонта – можно найти любую информацию касающейся строительного рынка. тематики. Задав вопрос, моментально получите ответ на форуме, а фотографии строительной тематики помогут разрешить любую проблему.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Луцьку продовжують ...

КОМЕНТАРІ