У Луцьку продовжують ремонтувати дворові території

У Луцьку продовжують ремонтувати дворові території

20.06.13 11:51 0 1197
Луцький міський голова Микола Романюк оглянув дві дворові території, де проводився капітальний ремонт.

У дворі, що на проспекті Волі, 9 – 11, відновлено дорожнє покриття, зроблено освітлення, встановлено ігровий комплекс «Універсал», відремонтовано та пофарбовано спортивний майданчик та дитяче обладнання.

За словами директора департаменту ЖКГ Івана Кубіцького, «на ремонт цієї прибудинкової території витрачено майже 400 тисяч гривень».

«Під час визначення прибудинкових територій, на яких робитимуть цьогоріч ремонти, намагалися охопити рівномірно кожен мікрорайон міста. В першу чергу вибирали ті двори, де найгірша ситуація. Хочеться зробити якнайбільше, однак на все не вистачає коштів», - зазначив Луцький міський Микола Романюк.

«Цьогоріч планується відремонтувати 23 прибудинкові території. Ремонтні роботи проводяться комплексно: відновлюється дорожнє покриття, зовнішнє освітлення, встановлюються ігрові та спортивні майданчики», - повідомив він.

Також Микола Романюк оглянув прибудинкову територію на вулиці Рівненській, 105, 107, 109. Тут здійснено капітальний ремонт дорожнього покриття.. Тривають роботи з облаштування зовнішнього освітлення. Найближчим часом буде встановлено ігровий майданчик.

Житлово-комунальне підприємство №7, яке обслуговує цю територію, зробило відмостку біля зазначених будинків.

Завершено роботи з ремонту фасаду будинку на Рівнеській, 109.

Під час огляду дворової території до міського голови Миколи Романюка звернулися мешканці будинку, які нарікали на неприємний запах з підвалу. Директор ЖКП №7 Микола Гарбарчук розповів, що це через неправильну експлуатацію жителями будинку каналізаційної системи. За його словами, днями тут чистили каналізацію, яка була забита. З труб дістали різний непотріб, ганчірки тощо.

Микола Романюк зауважив: «На жаль, внутрішньо-будинкові мережі частково зношені, але у більшості випадків не це є причиною проблем з каналізацією. Як показує практика, люди самі винні у цьому. Він навів приклад з будинком на вулиці Грабовського, де мешканці теж скаржилися на сморід у під’їзді. Там працівники ЖКП почистили труби, з них вони дістали ганчірки, спідниці, колготи та засоби особистої гігієни.

Міський голова переконаний, що люди також повинні дбати про стан мереж у своєму будинку, а не засмічувати їх.

До слова, в будинку, що на вулиці Рівненській, 109 під час ремонту замінено усі каналізаційні труби, а тому на зношеність мереж не може бути нарікань.

Довідково.

На виконано капітальний ремонт дворових територій: вул. Рівненській, 105, 107, 109; бульвар Дружби Народів, 3, 5, 7; вул. Грабовського, 7, 9; Кравчука, 26, 26а, 32 та пр. Волі, 9, 11.

Розпочато роботи з капітального ремонту дворових територій: вул. Винниченка, 47, 49, 51; пр. Відродження, 14а, 14б, 16, 16а; пр. Грушевського, 28.

У червні-липні заплановано розпочати роботи з капітального ремонту дворових територій на: вул. Степана Бандери, 18, 20; вул. Янки Купали, 15; пр. Перемоги, 10; вул. Ветеранів, 13.

До кінця року планується виконати капітальний ремонт дворових територій на вул. 8-го Березня, 33; Івана Огієнка, 20; пр. Відродження, 26, 26а, 26б; вул. Наливайка, 14а; Федорова, 2а; пр. Президента Грушевського, 29; вул. Потебні, 58; Арцеулова, 3, 5; бульварі Дружби Народів, 8а; вул. Наливайка, 2, 4, 6; пр. Соборності, 13а; пр. Молоді, 23.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Рівненщині готують ...

КОМЕНТАРІ