М. Болотських: для оперативного реагування на пожежі в селах треба першочергово створити майже 500 формувань місцевої пожежної охорони

М. Болотських: для оперативного реагування на пожежі в селах треба першочергово створити майже 500 формувань місцевої пожежної охорони

20.06.13 12:51 0 831
Для забезпечення своєчасного реагування на пожежі в сільській місцевості в Україні першочергово потрібно створити 485 підрозділів місцевої пожежної охорони із забезпеченням їх пожежною технікою та чергуванням 2910 працівників. Про це повідомив Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Віце-прем‘єр-міністра Олександра Вілкула.

Михайло Болотських відзначив, що програмою розвитку цивільного захисту на 2009-2013 роки передбачено створення 2 367 підрозділів місцевої пожежної охорони, проте на сьогоднішній день функціонують лише 1200 таких формувань. Створення підрозділів місцевої пожежної охорони – це завдання місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Тим часом місцева пожежна охорона має відігравати досить суттєву роль в оперативному реагуванні на пожежі до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС.

«Однією з нагальних проблем у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій є протипожежний захист населених пунктів та об’єктів у сільській місцевості, де щороку виникає в середньому 41% від загальної кількості пожеж. На основі проведеного аналізу визначено, що для підтримання мінімального рівня пожежної безпеки у сільській місцевості у першочерговому порядку необхідно створити 485 підрозділів місцевої пожежної охорони», – повідомив Михайло Болотських.

Він наголосив, що деякі формування місцевої пожежної охорони, які наразі функціонують, мають ряд невирішених питань із забезпеченням телефонним зв'язком, необхідним устаткуванням та спецтехнікою, побутовими умовами та із веденням цілодобового чергування.

Одним із можливих варіантів вирішення частини цих питань Голова ДСНС вважає проведення технічного переоснащення пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС України шляхом закупівлі сучасних зразків пожежних автомобілів з подальшою передачею вивільненої техніки у встановленому порядку місцевим органам влади для забезпечення новостворюваних підрозділів місцевої пожежної охорони. Також, на думку Михайла Болотських, необхідно провести підготовку працівників сільських пожежних команд, забезпечити їх чергування в єдиній системі реагування на надзвичайні ситуації і пожежі, надати допомогу місцевим органам влади у формуванні добровільних пожежних дружин із розрахунку 20-30 осіб на кожний підрозділ місцевої пожежної охорони.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатська область: ...
Наступна новина: На Рівненщині на Острожчині ...

КОМЕНТАРІ