Волинь готова до опалювального сезону вже на 30%

Волинь готова до опалювального сезону вже на 30%

20.06.13 13:30 0 808
Господарський комплекс Волині на готовий до роботи в осінньо-зимовий період на 30%. Про це повідомили на нараді першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Башкаленка, в ході якої обговорювали виконання планів та вирішення можливих проблем у підготовці до наступного опалювального сезону.

Як зазначив заступник начальника управління інфраструктури та туризму облдержадміністрації Юрій Бондарук, незважаючи на вцілому задовільну ситуацію, в окремих районах та містах підготовка йде повільно. Так у Ківерцівському районі із 44 котелень підготовлено лише 2 та 5 із 39 – в Іваничівському районі. На Любешівщині ще не здійснювали ремонт або заміну водопровідних та каналізаційних мереж, а в Камінь-Каширському, окрім водогонів, не приступали і до підготовки теплових мереж. У Володимир-Волинському та Старовижівському районах не заготовлено жодної тонни вугілля.

Проте, загалом в області підготовка до опалювального періоду йде відповідно до графіків. Станом на 15 червня 2013 року відремонтовано 34%покрівель, 31% опалювальних систем, 34%водогонів, підготовлено 30%котелень, стільки ж - теплових мереж. Підготовлено також 32%насосних станцій, 40% очисних споруд.

На підготовку об’єктів теплопостачання передбачено понад 11 млн грн коштів місцевих бюджетів.

Акцент робили й на підготовці освітніх закладів до зимового періоду: тут роботи повинні завершитись до 1 вересня.

Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко, заслухавши усіх представників районів та міст обласного значення, зазначив, що загалом підготовка триває задовільно, без особливих затримок. «Тому опалювальний сезон розпочнеться вчасно», - резюмував він.

Що ж до фінансово-економічного стану підприємств житлово-комунальної галузі області, то загальна сума дебіторської заборгованості складає 174 млн грн, в тому числі: заборгованість населення 48%, бюджетні організації 9%, інші установи – понад 10%. Рівень оплати населенням поточних нарахувань і боргів минулих періодів за житлово-комунальні послуги і газ у січні – квітні 2013 року в області в цілому становить 94%.

 

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У 2013 році на Львівщині ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині для ...

КОМЕНТАРІ