Олександр Башкаленко: Волинські пожежники, рятувальники, лісівники забезпечені транспортом, пальним, обладнанням та фінансами для запобігання пожежам та оперативної ліквідації можливих загорянь у період літньої спеки

Олександр Башкаленко: Волинські пожежники, рятувальники, лісівники забезпечені транспортом, пальним, обладнанням та фінансами для запобігання пожежам та оперативної ліквідації можливих загорянь у період літньої спеки

20.06.13 16:53 0 869
«Волинська область – одна з кращих в державі щодо охорони лісових масивів від можливих пожеж», - на цьому наголосив перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко на брифінгу для ЗМІ, який відбувся по завершенню відеоселекторної наради Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула. «В регіоні, в Маневицькому лісгоспі, працює система відеоспостереження за лісовими територіями - один диспетчер контролює ситуацію та оперативно вживає заходів. Це поки пілотний проект, але в планах встановити таке обладнання у всіх обласних лісгоспах», - зазначив Олександр Башкаленко.

Як повідомив перший заступник голови облдержадміністрації, в регіоні є можливість моніторингу ситуації в лісах із повітря – для цього є спецлітак, який у пожежонебезпечний період регулярно здійснює польоти для вчасного виявлення загорянь.

Також, обласним оперативним штабом вживається низка превентивних заходів, як то обмеження в’їзду автотранспорту на лісові території, профілактична робота з населенням, контроль стану місць відпочинку у лісах. Ведуть цілодобове чергування 609 майстрів лісу та пожежників.

Олександр Башкаленко особливо підкреслив, що на Волині несуть службу 104 місцеві пожежні пункти. «Ми випереджаємо чи не усі області України за їх кількістю», - додав він. Фінансуються ці загони із місцевих та обласного бюджетів. «Минулого року використали близько 6 млн грн, у 2013 ці кошти знову передбачені», - розповів перший заступник голови облдержадміністрації.

«Там, де немає можливості для створення місцевої пожежної охорони, працюють спеціалісти державної служби надзвичайних ситуацій. Тому бригади пожежників завжди швидко, за 10-15 хвилин доїжджають до місця загоряння», - зазначив Олександр Башкаленко.

Цікавились журналісти й станом волинських місць відпочинку поблизу водойм. Перший заступник голови облдержадміністрації повідомив, що усі 52 пляжі обстежені, облаштовані, мають дозволи служб. Укладені угоди з рятувальниками. «Тобто в цих місцях масового відпочнку волиняни можуть відпочивати спокійно, проте не забувати про елементарні правила поведінки на воді й слідкувати за дітьми», - акцентував Олександр Башкаленко.

 

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині продовжено ...
Наступна новина: На Харківщині міліція ...

КОМЕНТАРІ