Житомирщина: відбувся 11-й обласний збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки»

Житомирщина: відбувся 11-й обласний збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки»

20.06.13 08:00 0 837
З метою популяризації здорового та безпечного способу життя серед дітей та молоді, підвищення рівня їхньої практичної підготовки до дій у надзвичайних та екстремальних ситуаціях, з 12 по 16 червня, у місті Баранівка, на майданчиках: міського спортивно-оздоровчого комплексу, Товариства Червоного Хреста, 15-ї державної пожежно-рятувальної частини та на території приміського лісового масиву відбувся 11-й обласний збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки».

Упродовж 3-х днів 12 команд-учасниць, а це школярі з різних районів області, випробовували себе у різних змаганнях, конкурсах та естафетах. На першому етапі командам довелось реалізовувати здобуті вміння і навички рятувальників. «Бойове розгортання та гасіння пожежі» складалося з декількох підетапів. Естафета вимагала неабиякого фізичного загартування учасників, але участь у ній приймали й дівчата. Вони долали перешкоди, на бігу розмотували та з’єднували пожежні рукави. Учасник, екіпірований у справжній бойовий однострій рятувальників, біг до протвиню, в якому палало полум’я, гасив його за допомогою вогнегасника та, на сам кінець, двоє з учасників команди піднімали ноші, на яких лежала «постраждала» та прямували з ними до фінішу. Також команди юних рятувальників змагалася на дистанції «Аварійно-рятувальні роботи в зоні радіаційного або хімічного забруднення», проходили медичні та психологічні тестування. На території 15-ї державної пожежно-рятувальної частини було проведено «Рятувальні роботи з висотної будівлі». Ця дистанція й стала четвертим та заключним етапом першого дня змагань.

Другого дня проводилися змагання туристичного типу - «Пошуково-рятувальні роботи в умовах природного середовища». На третій, завершальний день обласного збору-змагання, проводилися «Рятувальні роботи на водній акваторії». На яких команди-учасниці демонстрували свої вміння користуватися засобами для порятунку на воді, надавати допомогу, у тому числі й першу медичну, постраждалим на водоймах.

Загалом, чимало важких і складних випробувань техногенного та природного характеру долали юні рятувальники, аби дійти до фіналу. Вони виявили професійні навички, фізичну витримку та різноманітні знання з основ безпечної життєдіяльності. Усі ці якості найкраще продемонстрували учасники, які посіли загальнокомандні призові місця. Третє місце вибороли школярі Коростишівського району, на другому – команда юних-рятувальників Баранівського району. Переможцями 11-го обласного збору-змагання юних рятувальників «Школа безпеки» стала команда школярів із Романівського району. Саме вони будуть представляти Житомирщину цього року на Всеукраїнських змаганнях, які пройдуть у місті Харків на базі Національного університету цивільного захисту України.

«Школа безпеки» – це справжня школа життя, де молодь набуває та закріплює не тільки теоретичні, але й практичні знання з правил безпечної життєдіяльності.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ