Житомирщина: в області створюються умови для розвитку спортивної інфраструктури

Житомирщина: в області створюються умови для розвитку спортивної інфраструктури

20.06.13 08:50 0 743
Соціальна ініціатива Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України» спрямована на популяризацію здорового способу життя серед дітей і молоді. Уряд вже прийняв Загальнодержавну соціальну програму розвитку фізичної культури і спорту на 2013-2017 роки, яка сприятиме оновленню спортивної інфраструктури в Україні та залученню підростаючого покоління до масового спорту.

Програмою розвитку фізичної культури і спорту на 2013-2017 роки передбачено будівництво в державі 50 басейнів, 2500 багатофункціональних спортивних майданчиків, зведення в кожній області універсального спортивного комплексу для систематичних занять населення фізичною культурою і спортом.

На масштабніші спортивні проекти влада має намір залучати кошти через державно-приватне партнерство, обіцяючи бізнесу податкові преференції. Перший крок на цьому шляху вже зроблено. Верховна Рада ухвалила закон про звільнення від сплати податку на землю підприємців, які будують спортивні об\'єкти. Таких об\'єктів в Україні 59. Це олімпійські центри та об\'єкти, на яких тренуються збірні команди.

У Житомирі вже виділено 10 млн. грн. на реконструкцію центрального стадіону в Житомирі. Обласна влада прийняла рішення відремонтувати стадіон, щоб діти могли фізично розвиватися, займатися спортом, зміцнювали своє здоров’я і менше хворіти.

«Наприкінці квітня на адресу облдержадміністрації надійшло повідомлення від Кабінету Міністрів, що для Житомирщини будуть направлені кошти на розбудову соціально-культурних закладів. Голова облдержадміністрації Сергій Рижук підписав розпорядження про те, щоб ці 10 млн. грн. спрямувати на реконструкцію центрального стадіону в Житомирі. За останні кілька років це перші кошти, які направлено на підтримку та розбудову стадіону», - сказала директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Раїса Гула.

За словами Раїси Гулої, фінансування закладів спорту в області наразі проведено в повних обсягах. Вперше за останні роки спортсмени області мають змогу виїжджати на навчально-спортивні збори до інших міст, областей України та за кордон. Житомирщина – єдина область, в якій було створено команду з резервного спорту. Якщо раніше від Житомирщини 50 чоловік були членами національної збірної, то вже 59 чоловік.

Ще у квітні Сергій Рижук повідомляв про виділення коштів для реконструкції центрального стадіону у місті Житомирі: «Це стане важливим кроком на шляху оновлення спортивної інфраструктури в Житомирі та залученню дітей, молоді та людей різного віку до масового спорту, на шляху втілення соціальних ініціатив Президента «Діти – майбутнє України», реалізації Загальнодержавної соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2013-2017 роки».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Володимир Зуб: «Ми, як ...
Наступна новина: В Луцьку в літній період ...

КОМЕНТАРІ