Новації Закону України

Новації Закону України "Про зайнятість населення" в дії

20.06.13 08:00 0 880
З метою реалізації норм Закону України «Про зайнятість населення» щодо видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці Здолбунівський районний центр зайнятості провів низку організаційних і консультаційних заходів. Під час круглих столів, нарад та семінарів із представниками місцевих органів державної влади йшло інформування про нову форму роботи щодо реалізації права осіб старше 45 на отримання ваучера.

І ось є уже перші результати - 18 червня у районному центрі зайнятості видано чотири ваучери на перепідготовку фахівців за спеціальністю «Землевпорядкування». Микола Огородник, Лариса Апончик, Жанна Герасимчук та Галина Богданенко обрали навчання у Рівненському аграрному коледжі.

- З послугами служби зайнятості я знайомий вже давно, - розповідає Микола Огородник. – У минулому був безробітним і багато чому навчився завдяки допомозі спеціалістів  центру зайнятості.  Знаю, що новація закону з надання ваучера допоможе мені у майбутньому, адже за першою освітою я агроном, отож маю наміри щодо майбутнього працевлаштування землевпорядником. А вчитися протягом життя  потрібно,  корисно і ніколи не завадить.

Директор районного центру зайнятості Сергій Бабич під час вручення ваучерів роз’яснив:

— Отримати ваучер для підтримки конкурентоспроможності шляхом перепідготовки, спеціалізації чи підвищення кваліфікації мають право особи старше 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років і які не досягли пенсійного віку. Цей ваучер може бути використаний для оплати навчання з перепідготовки за професіями та спеціальностями за пріоритетними видами економічної діяльності. Його може отримати будь-хто, незалежно від того, чи зареєстрований він у центрі зайнятості як безробітний, чи ні. Оплата здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Вартість такого ваучера встановлюється в межах вартості навчання, але не може перевищувати десятикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (з 1 січня 2013 року — 1147 гривень). Професію чи спеціальність людина обирає сама із затвердженого переліку. У ньому – професії та спеціальності сфери інформаційних технологій, будівництва та міського господарства, транспорту, сільського господарства, харчової промисловості та ін.

Центри зайнятості продовжують консультувати всіх, хто хоче пройти перепідготовку, спеціалізацію чи підвищення кваліфікації, а роботодавцям розповідають про такий спосіб підвищити якість своїх кадрів.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ