На Тернопільщині так звана "більшість" провалила проєкт постанови про надання Чорткову статусу міста обласного значення

На Тернопільщині так звана "більшість" провалила проєкт постанови про надання Чорткову статусу міста обласного значення

20.06.13 13:45 0 966
Громада Чорткова чітко висловилася за надання місту статусу обласного значення задля підсилення органів місцевого самоврядування, а в першу чергу – власних прав. Про це 19 червня 2013 року, виступаючи у Верховній Раді під час обговорення проєкту "Постанови про віднесення міста Чортків Чортківського району Тернопільської области до категорії міст обласного значення", повідомив народний депутат свободівець Олексій Кайда.

Націоналіст зазначив, що ще в липні 2012 року Тернопільська обласна рада ухвалила рішення про надання Чорткову статусу обласного значення. "Та з того часу нічого не змінилося. Нині маємо лише балачки, бо починаючи із 2010 року Янукович обіцяв підсилити органи місцевого самоврядування та ліквідувати районні державні адміністрації, а облдержадміністраціям надати лише контрольні функції. Схожі заяви лунали 2012 року, наприклад те, що податки залишатимуться на місцях. Нині владі не вигідно ліквідовувати районні та позбавляти обласні держадміністрації важелів впливу. Уже два роки до Тернопільської облради не можуть ввести 20 депутатів, бо територіальна виборча комісія, в якій більшість становлять "регіонали", комуністи і депутати так званого "Блоку Литвина", не голосує за це рішення. Обласна прокуратура мовчить, суди відхрещуються – зрозуміло, що вони підконтрольні владі. Вочевидь, рішення про надання Чорткову статусу міста обласного значення не ухвалять, але закликаю всі фракції підтримати це питання та дати громаді реальні важелі впливу", – наголосив Олексій Кайда.

Народний депутат свободівець Михайло Головко зазначив, що цілеспрямоване нищення Тернопільщини виконавчою владою необхідно зупинити, і надання статусу обласного значення Чорткову стане одним із важливих кроків у цьому напрямку. "Ситуація, що склалася нині на Тернопільщині, виникла не сама. За цим стоїть Партія регіонів і голова ОДА Хоптян, який водночас очолює й обласне відділення партії влади. Саме за його вказівкою блокують роботу облради, виборча комісія не вводить до складу ради депутатів. Так ставленики режиму знищують головний представницький орган Тернопільщини.

Влада зрозуміла, що Тернопільська область є абсолютно опозиційною – у її мажоритарних округах на парламентських виборах перемогу здобули тільки представники опозиції. Саме тому, мабуть, є вказівка "згори" знищувати наш край.

Надання Чорткову статусу обласного значення є стратегічно важливим для нас. Це дасть місту змогу розвиватися та отримувати додаткові фінанси, а також створити нові робочі місця. Чортків – це друге за значенням місто на Тернопільщині. До речі, на статус міст обласного значення також претендують Кременець і Бережани. Відповідні ініціятиви ми обов'язково подаватимемо на розгляд парламенту", – зазначив свободівець Михайло Головко.

Зауважимо, що "регіонали" та комуністи провалили затвердження проєкту цієї постанови.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луцьк: відключення ...

КОМЕНТАРІ