Чернігівщина: Обговорено забезпечення виконання завдань Уряду щодо розвитку галузі тваринництва в регіоні

Чернігівщина: Обговорено забезпечення виконання завдань Уряду щодо розвитку галузі тваринництва в регіоні

20.06.13 13:45 0 831
19 червня з метою забезпечення виконання завдань Уряду щодо розвитку галузі тваринництва в регіоні голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко провів нараду з питань проведення заготівлі кормів сільгосппідприємствами області.

Як зазначалося на нараді, на виконання поставлених завдань розроблено програму розвитку агропромислового комплексу Чернігівської області до 2015 року, в якій визначено конкретні кроки щодо створення умов для залучення інвестиційних ресурсів у розвиток великотоварного виробництва сільськогосподарської продукції, в першу чергу тваринництва, харчової та переробної промисловості, інфраструктури сільських територій регіону.

Вперше по сільгосппідприємствах за останні 20 років вдалося стабілізувати ситуацію щодо чисельності поголів’я худоби і птиці.

Станом на 1 червня 2013 року по всіх категоріях господарств утримується 280 тисяч голів ВРХ.

По сільгосппідприємствах поголів’я ВРХ зросло на 2,3 тисяч голів і становить 160,7 тисяч голів.

У господарствах населення утримується 119,3 тисяч голів, що є на рівні відповідного періоду минулого року.

Органами виконавчої влади вживаються заходи по забезпеченню тваринництва високоякісними кормами із розрахунку на умовну голову 60 центнерів кормових одиниць на рік та зимово-стійловий не менше 30 центнерів в господарствах громадського сектору, при цьому звертається увага на заготівлю якісного сіна, сінажу, силосу.

За оперативними даними станом на 18 червня заготовлено у сільськогосподарських підприємствах сіна 94 тис. тон що складає до потреби 31,5%, сінажу 72,9 тис. тон що складає до потреби 72%.

Про це повідомили у Чернігівській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луцьк: відключення ...

КОМЕНТАРІ