Чернігівщина: Обласна влада виконує Угоду про співпрацю з обласною організацією ветеранів України

Чернігівщина: Обласна влада виконує Угоду про співпрацю з обласною організацією ветеранів України

20.06.13 14:18 0 900
18 червня 2013 року рішенням сесії обласної ради прийнято рішення щодо заснування звання «Почесний громадянин області». Ініціатором заснування цього звання, яке стане вищою відзнакою територіальної громади Чернігівської області, виступила Чернігівська обласна організація ветеранів України.

Нагадаємо, що у рамках заходів до Дня захисника Вітчизни у лютому цього року було урочисто підписано Угоду про співпрацю між облдержадміністрацією, обласною радою та обласною організацією ради ветеранів України. Серед інших питань, які піднімались ветеранським активом — заснування звання «Почесний громадянин області», яке можуть отримати наші земляки за вагомий внесок у розвиток області, її економіку, науку, освіту, охорону здоров’я, культуру, мистецтво, спорт, виявили мужність і відвагу при виконанні військового обов’язку та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, за багаторічну активну господарську, благодійну, просвітницьку, громадську та іншу діяльність.

У відповідь на прохання ветеранів голова облдержадміністрації Володимир Хоменка та голова обласної ради Анатолій Мельник пообіцяли вирішити дане питання, прискоривши процес розробки Положення про звання «Почесний громадянин області» та винесення його на розгляд сесії обласної ради.

Крім того, на виконання Указу Президента України від 19 жовтня 2012 року № 604 «Про заходи у зв’язку з відзначенням 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» облдержадміністрацією розроблено проект Програми із пошуку і впорядкування поховань жертв війни в Чернігівській області на 2013-2015 роки. Дану програму також затверджено рішенням сесії. Виконання Програми дасть змогу здійснити на території області упорядкування прилеглих до пам’яток територій, поліпшити технічний стан та відновити естетичний вигляд пам’яток, підвищити рівень військово-патріотичного виховання молоді, її готовність до захисту Вітчизни.

«Прийняття даних рішень відбувається у рамках підготовки до відзначення у вересні цього року 70-річчя визволення Чернігівщини від німецько-фашистських загарбників. Один з напрямів підготовки до ювілею — прийняття рішень щодо підтримки ініціатив ветеранських організацій, вжиття додаткових заходів щодо соціального захисту людей старшого покоління», — прокоментував рішення сесії обласної ради голова облдержадміністрації Володимир Хоменко.

Про це повідомили у Чернігівській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівщина: У таборі ...
Наступна новина: Чернігівські експерти ...

КОМЕНТАРІ