На Харківщині міліція виявила завод з виробництва неякісного пального

На Харківщині міліція виявила завод з виробництва неякісного пального

20.06.13 17:00 0 856
Оперативники сектору карного розшуку Харківського райвідділу ГУМВС України в області на території одного з фермерських господарств виявили міні-завод, де здійснювалася незаконна переробка нафтопродуктів.

Головною сировиною, яку місцеві бізнесмени використовували для здійснення незаконної діяльності, був газоконденсат. Правоохоронці провели на території заводу санкціонований обшук.

Під час його проведення було зафіксовано факт заправки вантажного автомобіля із причепом підробленими нафтопродуктами, призначеними для подальшої реалізації. Вказаний транспорт, в якому знаходилося приблизно 32 кубометри сировини, працівники міліції затримали та помістили на штрафмайданчик.

Як встановили працівники міліції під час збору первинного матеріалу, всього на заводі зберігалося близько 80 кубометрів готової нафтопродукції. Вона була вилучена та направлена на дослідження до експертів-криміналістів.

Наразі діяльність підприємства зупинена, територія заводу знаходиться під охороною.

За даним фактом слідчими відкрито кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 227 (Умисне введення в обіг на ринку України (випуск на ринок України) небезпечної продукції) Кримінального кодексу України.

Заняття таким нелегальним бізнесом карається  штрафом  від  п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів  доходів  громадян  з  позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

ВЗГ ГУМВС України

в Харківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олександр Башкаленко: ...
Наступна новина: Наряд ДСО затримав ...

КОМЕНТАРІ