Наряд ДСО затримав автокрадія, який тягнув украдене авто на причепі

Наряд ДСО затримав автокрадія, який тягнув украдене авто на причепі

20.06.13 17:06 0 851
Вночі у Хортицькому районі м. Запоріжжя члени наряду Державної служби охорони разом зі співробітником патрульної служби міліції затримали хлопця, що намагався  викрасти автомобіль «Лада». Деталлю, яка привернула увагу бійців Держслужби охорони, стало те, що злодій не увімкнув «аварійну сигналізацію» на вкраденому легковику.  

Рухаючись по маршруту патрулювання, наряд групи затримання Ленінського міжрайонного відділу ДСО у складі молодшого інспектора прапорщика міліції Олександра Ренгевича, міліціонера-водія прапорщика міліції Геннадія Громова та міліціонера патрульної служби сержанта міліції Ігоря Дубяги помітив на перехресті білу «шістку»,  яка на тросі буксирувала автомобіль ВАЗ-21099.

Увагу правоохоронців привернув той факт, що на автомобілях не було ввімкнено аварійну сигналізацію.

– Коли ми наблизились до автомобіля ВАЗ 21099, двоє чоловіків, що знаходились всередині, несподівано вискочили з машини та побігли у двори по вул. Новгородській, де зникли, а керманича «шістки» ми таки затримали, – розповів молодший інспектор групи затримання Олександр Ренгевич.

Затриманий виявився 22-річним жителем Запорізької області. Він не зміг пояснити, навіщо та куди переміщується цей транспортний засіб.

Тим часом 33-річний господар автомобіля спокійно відпочивав та про те, що його автомобіль намагалися викрасти, дізнався лише від співробітників міліції.

Наразі  слідчим відділенням Хортицького райвідділу міліції  вирішується питання щодо  відкриття кримінального провадження за ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

За статистикою кількість незаконних заволодінь транспортними засобами зростає в літній період. Переважна більшість даних злочинів скоюються стосовно автомобілів, не обладнаних протиугінними системами, що їх власники залишають у вечірній і нічний час у дворах багатоквартирних будинків, на вулицях приватного сектора, не охоронюваних стоянках тощо.

УДСО при ГУМВС України

в Запорізькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Харківщині міліція ...
Наступна новина: Ялтинські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ