Слідчі МВС обговорили проблемні питання щодо розслідування наркозлочинів

Слідчі МВС обговорили проблемні питання щодо розслідування наркозлочинів

20.06.13 17:18 0 909
Проблемні питання нормативно-правового регулювання протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, а також особливості міжнародного співробітництва у кримінальних провадженнях щодо незаконного обігу наркотиків обговорили у Головному слідчому управлінні МВС.

Упродовж двох днів триватиме семінар-нарада за участю начальників відділів із розслідування злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотичних засобів слідчих управлінь ГУМВС, УМВС України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі.

- З урахуванням вашого досвіду, який ви безпосередньо отримуєте, та нашого бачення, ми максимально розглянемо проблемні питання і запропонуємо варіанти їх вирішення, - зазначив заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Олег Татаров.

Загалом присутні обговорили особливості проведення огляду місця події за фактами виявлення та вилучення наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів. Зокрема, особливості призначення та проведення судових експертиз під час розслідування злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів.

Зупинилися і на типових недоліках та помилках, що допускаються під час огляду місця події та фіксації його результатів.

За участю представника Управляння боротьби з кіберзлочинністю присутні обговорили питання щодо розкриття та розслідування наркозлочинів у мережі Інтернет та злочинів, пов'язаних із фальсифікацією лікарських засобів та їх обігом.

Варто зазначити, що начальники підпорядкованих підрозділів склали тестування на предмет знання норм Кримінального процесуального кодексу, відомчих нормативних актів та рівня засвоєного матеріалу.

Загалом до вирішення проблем та обговорення даної тематики долучилися представники Національної академії внутрішніх справ, Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру, Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків, Управління боротьби з кіберзлочинністю та Департаменту оперативно-технічних заходів МВС України.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ялтинські міліціонери ...
Наступна новина: Голова кредитної спілки ...

КОМЕНТАРІ