На Волині школяр задля розваги

На Волині школяр задля розваги "замінував" неіснуючу школу

20.06.13 17:25 0 908
Пізніше хлопець зізнався, що повідомив міліціонерам про вибухівку, бо хотів пожартувати.

Під час літніх канікул діти інколи вигадують різноманітні розваги, навіть не замислюючись про те, що за їхні жарти може настати кримінальна відповідальність.

16-річному жителю села Городище Ківерцівського району видалися заняття у шкільному таборі нецікавими. Тому у нього виникла ідея зателефонувати до міліції та повідомити про закладену в школі вибухівку.

Для втілення задуманого юнак підключив у мобільному телефоні стару сім-карту, яку йому віддала матір. Набрав номер «102» та повідомив черговому про те, що у селі Клубочин замінували школу. Після цього відразу поклав трубку.

Оперативний черговий Ківерцівського РВ УМВС України у Волинській області миттєво відреагував на повідомлення. Передав інформацію керівництву райвідділу та направив за вказаною адресою слідчо-оперативну групу, карету «Швидкої медичної допомоги» та працівників пожежної частини.

По приїзду на місце події з’ясували, що школи у згаданому селі… немає. Аби впевнитися, що вибухових пристроїв немає, правоохоронці обстежили сільський клуб. А провівши ряд розшукових заходів, оперативно встановили номер, із якого надійшло повідомлення про замінування, і відповідно 16-річного жартівника.

Стосовно школяра розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкцією цієї статті передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі до шести років.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Голова кредитної спілки ...
Наступна новина: На Придніпровській ...

КОМЕНТАРІ