Своє

Своє "сприяння" у виділенні земельної ділянки посадовець оцінив у 20 тисяч гривень

20.06.13 07:20 0 892
Працівники Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю кримської міліції виявили голову садового товариства, який намагався збагатитися за рахунок місцевого жителя.

За інформацією начальника УДСБЕЗ ГУМВС України в Автономній Республіці Крим полковника міліції Едуарда Онацького, із заявою про вимагання грошей до міліції звернувся житель одного з районів Криму. Чоловік повідомив, що голова садового товариства вимагає у нього грошову винагороду за прийняття позитивного рішення щодо виділення земельної ділянки площею 4 сотки.

Упіймали зловмисника на гарячому, відразу після отримання грошей у сумі 20 тисяч гривень.

Територіальним слідчим підрозділом стосовно посадової особи розпочато досудове розслідування за ч. 4 ст. 368-3 Кримінального кодексу України (підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми). На даний час проводяться заходи щодо встановлення інших фактів протиправної діяльності з боку голови садового товариства.

За корупційні діяння чоловікові загрожує покарання у вигляді штрафу від 170 тисяч до 255 тисяч гривень з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Слід пам'ятати, що протизаконне використання службового становища, влади, а також хабарництво в будь-якій формі з боку посадових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування суворо караються Законом.

СЗГ ГУМВС України

в АР Крим
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: У Луцьку на літній період ...

КОМЕНТАРІ