Чернігівські експерти розповіли школярам про особливості своєї роботи

Чернігівські експерти розповіли школярам про особливості своєї роботи

20.06.13 14:20 0 822
Керівник науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС в Чернігівській області організував екскурсію для школярів, в ході якої підлітки мали змогу особисто поспілкуватися з експертами і навіть поспостерігати за науково-дослідним процесом.

Сучасні злочинці, як ніхто інший, цікавляться новітніми прогресивними технологіями. Лиходії постійно підвищують свою злочинну кваліфікацію аби потім робити більш якісні підробки документів та грошових знаків, порушувати закон у царині авторських прав та навіть замітати сліди злочину.

Співробітники міліції повинні бути не тільки більш освічені, а й бути на крок попереду правопорушників. Допомагають у цьому слідчим та оперативникам співробітники науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Чернігівській області. Неабиякий інтерес до цієї служби стабільно проявляють і підлітки. Якраз випала нагода на власні очі побачити чим же насправді займаються співробітники закладу з абревіатурою НДЕКЦ.

Знайомство з центром розпочалося зі спілкування з його керівником полковником міліції Володимиром Журавлем, який коротко розповів про специфіку роботи установи, похвалився здобутками, зокрема кількістю злочинів, які були розкриті завдяки якісно проведеним експертизам і ознайомив присутніх із структурою підрозділу.

Дітлахи довго вивчали апаратуру, знайомилися із методиками проведення експертиз, цікавилися можливостями техніки, обладнання та творчим потенціалом самих експертів. Саме творчими, бо на думку працівників центру тільки завдяки творчому підходу до справи можливе досягнення добрих результатів, експертиза не любить стандартних підходів.

На обличчях гостей був непідробний захват від побаченого. Школярі познайомилися з роботою експертів-вибухотехніків, побували у відділі криміналістичних експертиз, спецдосліджень.

Жвавий інтерес аудиторії викликали наведені конкретні приклади, коли завдяки якісно проведеній експертизі вдалося розкрити злочин і затримати злочинця. Наприклад, для експертів дуже реально відновити дані, які були видалені з жорсткого диску комп'ютера чи пам'яті мобільного телефону.

Зберігаючи інтригу, співробітники сектору вибухотехнічних експертиз в польових умовах продемонстрували роботу із знешкодження підозрілих предметів та саморобних вибухових пристроїв. Видовище було максимально наближене до реальних подій, глядачі отримали масу корисної інформації та позитивних емоцій, також вони відзначили високий рівень організації екскурсії.

Підбиваючи підсумки зустрічі, начальник науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС відзначив, що центр в змозі допомогти жителям області та іншим громадянам в розв'язанні багатьох проблем, як-от, виявлення сумнівних транспортних засобів, встановлення майнових прав на рухоме та нерухоме майно, встановлення справжності будь-яких заповітів, договорів, окремих документів та інших цивільно-правових актів шляхом проведення експертних досліджень: економічних, товарознавчих, автотоварознавчих, почеркознавчих, технічних, експертиз документів, трасологічних, балістичних, холодної зброї, ототожнення особи за рисами зовнішності, комп'ютерно-технічні, спиртовмісних рідин та безалкогольних напоїв, оцінки нерухомості, пожежно-технічних, обставин і механізму дорожньо-транспортних пригод, технічного стану транспортних засобів, транспортно-трасологічні, комплексного дослідження транспортних засобів та документів, що їх супроводжують.

Для цього громадянам лише необхідно завітати в Чернігові до адмінбудівлі експертного центру по вулиці Разіна, 18 або, в разі реєстрації автомобілів, в підрозділи ВРЕР ДАІ міст Чернігова, Ніжина, Прилук, Мени чи Бахмача.

СЗГ УМВС України

в Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Волині завдяки ...

КОМЕНТАРІ