Хід розслідування інцидентів за участю журналістів обговорили на засіданні Комітету Верховної Ради

Хід розслідування інцидентів за участю журналістів обговорили на засіданні Комітету Верховної Ради

20.06.13 08:35 0 881
Відбулося чергове засідання Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації де розглядалися  питання розслідування фактів нанесення тілесних ушкоджень журналістам.

Зокрема, йшлося про проведення досудового слідства щодо нанесення тілесних ушкоджень під час політичної акції 18 травня у Києві журналістці «5-го каналу» Ользі Сніцарчук та фотокореспонденту видавничого дому «Комерсант-Україна» Владиславу Соделю.

Йшлося також  про інцидент за участю  журналіста «Трускавецької газети» Руслана Солонця.

Останній, звернувся до правоохоронців на початку червня. Чоловік повідомив,  що під час зібрання трудового колективу Стебницької міської лікарні (Львівська область) лікар вищезазначеного закладу  перешкоджав його професійній діяльності та спричинив йому тілесні ушкодження.

- Дана подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Зареєстроване кримінальне провадження за ст.122 Кримінального кодексу України «Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження», - повідомив присутнім заступник начальника ГСУ МВС України Олег Татаров. – Наразі, слідчі працюють з підозрюваними та свідками згаданих подій, опитано вже більше 10 осіб.

За словами Олега Татарова, наразі тривають слідчі дії, до правоохоронних органів  передані усі матеріали по справі, зокрема й відеозапис з місця події. Усі матеріали з дотриманням процесуальних процедур будуть долучені до кримінального провадження. Слідство проводиться органами внутрішніх справ під процесуальним керівництвом органів прокуратури.

Одноголосно було прийнято рішення тримати на контролі хід розслідування цих  справ та заслухати відповідну інформацію на наступному засіданні Комітету.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ