На Херсонщині MP3-плеєр допоміг оперативникам розкрити розбійний напад

На Херсонщині MP3-плеєр допоміг оперативникам розкрити розбійний напад

20.06.13 08:45 0 790
Лише кілька годин знадобилося працівникам Чаплинського райвідділу міліції УМВС України в Херсонській області, щоб розкрити розбійний напад на 83-річного дідуся. У цьому міліціонерам допомогла річ, яку зловмисник загубив на місці скоєння розбою.

О першій годині ночі до будинку пенсіонера вдерся невідомий. Він вимагав віддати йому ключі від скутера, який стояв у дворі. Господар чинив опір, через це зловмисник кілька разів вдарив старенького металевою палицею по голові та рукам. Після цього нападник забрав ключі від скутера і поїхав на ньому у невідомому напрямку.

Як пояснив пізніше потерпілий, вночі він боявся вийти з дому, щоб покликати на допомогу. Рідних у пенсіонера немає. На світанку він попросив сусідів викликати міліцію.

Працівники слідчо-оперативної групи ретельно оглянули будинок, двір і знайшли MP3-плеєр. Потерпілий сказав, що це не його річ. На «флешці» було багато специфічних пісень, які слухають переважно люди з кримінальним минулим. Поки у райвідділі перевіряли раніше судимих за аналогічні злочини, дільничні разом з оперативниками проводили подвірний обхід. Кілька громадян упізнали MP3-плеєр і сказали, що з ним постійно ходить 30-річний місцевий житель. Також люди поскаржились міліціонерам, що чоловік гучно вмикає пісні з нецензурними словами.

Власника плеєра знайшли у його ж дворі. Чоловік вживав спиртні напої і здивувався приходу оперативників. Коли міліціонери спитали, чи не впізнає він плеєр, то молодик одразу ж сказав, що цю річ у нього нещодавно вкрали.

Пояснення було непереконливим. Тож міліціонери вирішили оглянули домоволодіння чоловіка. За будинком вони побачили скутер. Господар сказав, що це його транспортний засіб. Проте за словами сусідів, скутер у дворі з’явився лише вранці. Після цього чоловік уже не заперечував свою провину.

– Під час бесіди зі зловмисником ми не помітили у нього ознак каяття. Нам він пояснив, що скутер потрібен йому для пересування по селу. А законний власник нібито надто немічний, щоб їздити на скутері. Ці слова всіх обурили. Також нам стало відомо, що зловмисник має не одну судимість за нанесення тяжких тілесних ушкоджень і майнові злочини, – повідомила начальник підрозділу зв’язків із громадськістю обласного УМВС Олена Ренкас.

Нині скутер вилучили і повернули заявнику. Зловмисника затримано. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості кримінального провадження за ч.3 ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Злодій перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Згідно санкції статті, йому загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

СЗГ УМВС України

в Херсонській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Призначений заступник ...
Наступна новина: Житомирщина: в області ...

КОМЕНТАРІ