Уряд затвердив порядок визначення переліку окремих особливо важливих об'єктів, які охоронятимуться державними організаціями

Уряд затвердив порядок визначення переліку окремих особливо важливих об'єктів, які охоронятимуться державними організаціями

20.06.13 13:30 0 860
Проект постанови «Про затвердження Порядку визначення переліку окремих особливо важливих об’єктів права державної власності, охорона яких здійснюється виключно державними підприємствами та організаціями» був затверджений на засіданні Кабінету Міністрів України, що відбулося 19 червня.

Проект цієї постанови розроблений Міністерством внутрішніх справ на виконання Закону України «Про охоронну діяльність».

Постановою затверджується Порядок визначення переліку окремих особливо важливих об’єктів права державної власності, охорона яких здійснюється виключно державними підприємствами та організаціями на підставі договорів про надання охоронних послуг.

До переліку можуть включатися особливо важливі об’єкти права державної власності з числа об’єктів, зазначених у статті 3 Закону України «Про управління об’єктами державної власності».

Складання переліку здійснюватиметься з урахуванням необхідності захищеності життєво важливих інтересів людини і громадянина, суспільства і держави від протиправних посягань, своєчасного виявлення, запобігання та нейтралізації реальних і потенційних загроз національним інтересам, а також задля забезпечення сталого функціонування інфраструктури життєдіяльності на національному і регіональному рівні.

Включення об’єктів до переліку та їх виключення здійснюватиметься відповідно до критеріїв, які затверджуються Міністерством внутрішніх справ за погодженням з Міноборони та СБУ. Пропозиції до переліку подають до МВС центральні органи виконавчої влади, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації, інші державні органи.

Внесення доповнень до переліку, а також у разі потреби – його щорічний перегляд здійснюватимуться за рішенням Кабінету Міністрів України на підставі пропозицій Міністерства внутрішніх справ.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У 2013 році на Львівщині ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині для ...

КОМЕНТАРІ